Selectați pagina

Rusia critica Uniunea Europeana pentru incalcarea drepturilor omului

Rusia critica Uniunea Europeana pentru incalcarea drepturilor omului

europa incalca drepturile omuluiIn cadrul unui raport publicat la mijlocul saptamanii trecute, Ministerul de Externe rus a precizat ca cele 28 de state membre ale UE au incalcat in mod regulat drepturile omului amintind de problema non-cetatenilor din Estonia si Letonia si de discriminarea minoritatii ruse din Finlanda.

Potrivit RIA Novosti, raportul sustine ca legislatia Uniunii Europene are lacune grave in ceea ce priveste mecanismele de preventie a abuzurilor asupra drepturilor omului.

Printre exemplele prezentate de Ministerul de Externe rus privind incalcarea drepturilor omului la nivelul UE se regasesc problema non-cetatenilor din Estonia si Letonia, discriminarea minoritatii vorbitoare de limba rusa din Finlanda si cresterea sentimentelor nationaliste din Polonia.

Herta Muller protesteaza fata de legea anti-gay din Rusia – scrisoare deschisa pentru Vladimir Putin

Oficialii rusi au mai precizat si ca Marea Britanie a incalcat drepturile omului atunci cand a inregistrat cetatenii si delegatiilor straine, citand informatii prezentate in documentele publicate de fostul angajat al Agentiei de Securitate Nationala a SUA, Edward Snowden.

Rusia a mai criticat cele 28 de state membre pentru politicile “ipocrite” care incalca dreptul la libera circulatie, citand un raport al Comisarului European pentru Drepturile Omului, Nils Muiznieks.

“Uniunea Europeana creeaza artificial obstacole pentru a intra pe teritoriul ei, ceea ce incalca dreptul unei persoane de a se deplasa liber si are un impact negativ, in special asupra cetatenilor de etnie rroma si a celor care doresc azil”, sustine raportul.

Acuzatiile oficialilor rusi vin dupa ce, in ultimele luni, conducerea de la Kremlin a fost critica in repetate randuri pentru incalcarea drepturilor minoritatilor sexuale, a libertatii de exprimare sau pentru eliminarea opozitiei politice.

Sursa: voceabasarabiei.net

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

2 Comentarii

  • marele Păcătos

   cine e dl.Munteanu –
   “Inasprirea conditiilor la BAC e Ok, doar ca trebuia mai intai acesti bani sa ii investeasca in dotarea claselor de studii. Sa instaleze mai intai niste camere de vederi in clase ca sa se monitorizeze procesul de predare si doar apoi sa se ceara de la elevi. Nu credeti ca asa ar fi mai corect si efectiv?”

   cui îi trebuieşte monitorizare?
   lui mikiduţă!
   cine are nevoie de controlul total?
   mikiduţă!

   Pr.Proclu de la Schitul Rarău zice:
   cine acceptă tehnologiile noi, sunt într-un duh cu antihrist.

   2 motive:
   sau setea de bani
   sau întunecimea minţii

   dar rezultatul e fatal pentru suflet în fine.

   Sfinţii din anii 70 ziceau că conducerea care nu lucrează în folosul oamenilor – este de la vrămaş.

   ce ţine de politicieni, ei toţi sunt impuşi şi controlaţi să admită şi să implementeze toată fărădelegea împotriva Lui Dumnezeu.

   dacă mai sunt 1-2, ei se pronunţă împotriva cipurilor, însă 2 oameni nu hotărăsc nimic.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.