Selectați pagina

Rusia acuză că este SPIONATĂ de o REȚEA de sateliți militari!

Rusia acuză că este SPIONATĂ de o REȚEA de sateliți militari!

satelit20Rusia afirmă că a descoperit în ultimele luni mai mulți spioni „inamici” programați să-i supravegheze „materialul militar” aflat pe teritoriul său.

Într-un documentar difuzat duminică 12 aprilie, la televiziune, șeful Comandamentului Spațial Rus, Oleg Maidanovici a declarat:

„Foarte recent, specialiștii departamentului nostru de informații spațiale au descoperit sateliți lansați de curând. Ei aveau ca misiune recunoașterea materialului nostru militar pe teritoriul rusesc.”

Maidanovici nu a precizat care sunt țările implicate.

Documentarul a fost difuzat pe canalul duminică pe canalul de televiziune rus Zvezda, controlat de Ministerul Apărării, cu ocazia „zilei Spațiului”, când se comemorează în Rusia primul zbor spațial efectuat de Iuri Gagarin pe 12 aprilie 1961.

Potrivit site-ului de internet al Zvezda, documentarul este dedicat „războiului spațial și bătăliilor sateliților-spion”, pe un ton care amintește flagrant de cursa pentru cucerirea spațiului între Uniunea Sovietică și Statele Unite în anii 1960-1970, scrie Le Nouvel Observateur.

Sursa: evzmd.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *