Selectați pagina

Rugăciuni către Sfântul Mucenic Trifon

Rugăciuni către Sfântul Mucenic Trifon

O, intrutot laudate, Sfinte Mucenice Trifon, primeste de la noi aceste cântări pe care cu umilinta le aducem inaintea ta si ne izbaveste din toate nevoile si scarbele ca un bun si iubitor ide oameni si neinfruntat ocrotitor al crestinilor.

Căci desi suntem nevrednici a ne face părtaşi milostivirii tale, pentru pacatele noastre cele multe si grele, savarsite in viata noastra si in tot ceasul, însă cunoscand marea bunatate pe care ai aratat-o asupra celor ce te cinstesc pe tine si se pocaiesc cu credinta intru numele Domnului, nazuim cu lacrimi de umilinta si preaplecată mărturisire a pacatelor, la mijlocirile tale inaintea Sfintei Treimi.

Fii dar noua, pururi rugator la Preaputernicul Dumnezeu, pentru iertarea pacatelor noastre, pentru mantuirea noastra de toate bolile si primejdiile, de cutremurul pamantului si moarte napraznica, pentru intarirea noastra in credinta cea adevarata, aparandu-ne de toate rautatile dupa fagaduinta ta, caci toti te cinstim si praznuim numele tau şi al marelui Dumnezeu.

Sfinte, slăvite, Mare Mucenice Trifon, cu inchinare si neîndoită credintă indraznim a cere si aşteptăm mijlocirile tale catre Dumnezeiasca milostivire, ca să ne aflam părtaşi bucuriei tale noi, cei ce patimim in multe feluri de boli, de patimi, de nevoi si de razboiri cumplite.

Pe tot sufletul cel necajit si dosadit, pe cei ce păzesc intru cunostinţă legea lui Hristos Dumnezeu si cred intru Dânsul, pe toti care se sarguie a se inchina Sfintelor tale moaste şi iţi împodobesc tie aceasta cantare de lauda, de cerere si marire ajuta-i cu darul de care te-ai invrednicit de la Hristos, Mantuitorul si Dumnezeul nostru, căruia se cuvine slava, cinstea şi închinăciunea în vecii vecilor! Amin.

II

O, Sfinte Mucenice Trifone, grabnic ajutatorule al tuturor celor ce la tine alearga si se roaga inaintea sfintei tale icoane, degraba ascultatorule si mijlocitorule!

Auzi-ne si acum in tot ceasul rugaciunea noastra, a nevrednicilor robilor tai, care cinstim sfanta pomenirea ta: ca tu, bineplacutule al lui Hristos, insuti ai fagaduit mai inainte de iesirea ta din viata aceasta stricacioasa ca te vei ruga Domnului pentru noi si ai cerut de la Dansul darul acesta: daca cineva, in oricare nevoie si intristare a sa, va prinde a chema sfant numele tau, acela izbavit va fi de toata navalirea celui rau.

Si precum oarecand pe fiica imparatului de la Roma, care de diavol se chinuia, o ai vindecat, asijderea si pe noi pazeste-ne de cursele lui cumplite in toate zilele vietii noastre si mai vartos in ziua cea infricosata a suflarii noastre celei de pe urma mijloceste pentru noi, cand intunecatele chipuri ale viclenilor draci ne vor impresura si vor incepe sa ne infricoseze.

Fii noua atunci ajutator si grabnic izgonitor al viclenilor draci si la Imparatia Cerurilor calauzitor, unde acum stai cu ceata sfintilor inaintea Scaunului lui Dumnezeu; roaga pe Domnul sa ne invredniceasca si pe noi a fi partasi ai veseliei si bucuriei celei de-a pururea fiitoare, ca dimpreuna cu tine sa ne invrednicim a slavi pe Tatal si pe Fiul si pe Sfantul Duh, Mangaietorul, in veci. Amin

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

3 Comentarii

 1. marele Păcătos

  Mulţumesc pentru rugăciuni!

  pentru cei ce nu ştiu, Sf.Mare Mucenic Trifon este foarte grabnic ajutător în problemele lumeşti şi în scârbe.

  Răspuns
  • Victoria

   Doamne ajuta

 2. simona

  Sfinte Mare Mucenic Trifon , roaga-te lui Dumnezeu pentru noi pacatosii , ca sa intoarca Dumnezeu uneltirile viclenilor diavoli de la fata credinciosilor robilor Sai si cu Sfanta Sa Lumina neinserata sa ne lumineze pe toti .Amin.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.