Selectați pagina

Rugaciune ecumenista in Cairo: Patriarhul Bartolomeu și Patriarhul Alexandriei cu Papa Francisc şi şefii copţilor din Egipt (video)

Rugaciune ecumenista in Cairo: Patriarhul Bartolomeu și Patriarhul Alexandriei cu Papa Francisc şi şefii copţilor din Egipt (video)

Rugăciune ecumenistă din 28 aprilie 2017, în complexul catedralei ortodoxe copte din Cairo, Egipt condusa de  Papa Francisc, al Bisericii Romano-Catolice; Papa Tawadros II, al Bisericii Copte-Ortodoxe; Patriarhul Sidrak, al Bisericii Copte-Catolice; Patriarhul Laham, al Bisericii Greco-Catolice Melchite; Patriarhul Ecumenic, Bartolomeu; Patriarhul Teodor al II-lea al Alexandriei și al întregii Africi.

Preafericitul Părinte Teodor al II-lea, Papă şi Patriarh al Alexandriei şi al întregii Africi, a primit în 28 aprilie 2017 vizita Sanctităţii Sale Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic. Întâlnirea a avut loc în Biserica Sfântul Gheorghe situată în partea istorică a oraşului egiptean Cairo, potrivit patriarchateofalexandria.com.

În discursul de bun venit, Patriarhul Alexandriei a subliniat că momentul a reprezentat cel mai mare eveniment de la sfinţirea Bisericii (care a avut loc acum doi ani).

Vizita Patriarhului Bartolomeu în Egipt a fost prilejuită de Conferinţa internaţională despre pace, organizată de Fundaţia Al-Azhar. În acest context Sanctitatea Sa a rostit un cuvânt în 27 aprilie.

Rugaciunea cu heterodocsii este oprita de canoanele Bisericii Ortodoxe. Nu e oprit de canoanele Bisericii sa-i ajuti pe cei in nevoie cu bani si cu asistenta de orice fel.

Evenimentul cu “rugaciune ecumenica” survine la foarte putin timp dupa ce acelasi Patriarh Bartolomeu a vizitat Taize si a tinut un discurs la CMB in care interpreta deciziile Sinodului din Creta intr-un mod eminamente ecumenist.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *