Selectați pagina

Rugaciune catre Mantuitorul Iisus Hristos a ieroschimonahului Partenie de la Kiev

Rugaciune catre Mantuitorul Iisus Hristos a ieroschimonahului Partenie de la Kiev

fer-partenie-al-pecerscaiDoamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, nu lasa ca desertaciunea, iubirea de sine, iubirea de placeri, trandavia, mania, sa ma stapaneasca si sa ma rapeasca de la dragostea Ta… O, Doamne, Ziditorul meu, toata nadejdea mea! Nu ma lasa pre mine fara de parte in fericirea vesnica; binevoieste ca si eu sa urmez calea Ta sfanta, daruieste-mi curatie duhului, simplitate inimii, care ne invrednicesc de dragostea Ta.

Catre Tine, o, Domnul meu, inalt sufletul meu si inima mea: nu lasa sa piara faptura Ta, ci ma izbaveste de cel mai mare rau: pacatul. Fa, Doamne, ca sa pot duce cu aceeasi rabdare supararile si scarbele sufletesti, precum primesc cu bucurie placerile sufletesti. Doamne, de binevoiesti, poti sa ma curatesti si sa ma sfintesti pe mine. Iata ma predau milostivirii Tale, cerand sa nimicesti din mine tot ce-Ti este protivnic Tie si sa ma primesti in randul alesilor Tai.

Doamne! Ia de la mine duhul desertaciunii, care imi fura zilele; invalmaseala gandurilor ce incurca prezentei Tale si-mi risipeste luarea aminte la rugaciune; iar atunci cand, rugandu-ma, gandurile se abat de la Tine, ajuta-ma ca aceasta risipire sa nu fie cu voie si, ratacind cu mintea, nu cumva sa-mi intorc inima de la Tine.

Tie, Domnului Dumnezeului meu, Iti marturisesc toate pacatele faradelegii mele savarsite de mine acum si mai inainte, dezleaga-le pentru numele Tau Sfant si mantuieste sufletul meu rascumparat cu Scump Sangele Tau. Vin catre milostivirea Ta si ma predau voii Tale: fa cu mine dupa bunatatea Ta, iar nu dupa rautatea si faradelegea mea. Invata-ma, Doamne, asa sa-mi randuiesc faptele mele, ca ele sa aduca sporire preaslavirii numelui Tau Sfant.

Indura-te, Doamne, de toti crestinii; auzi cererile tuturor celor ce Te cheama pre Tine, izbaveste-i de orice rautate, mantuieste-i pe robii Tai (numele), trimite-le lor mangaiere in scarbe si mila Ta cea sfanta. Doamne! Te rog cu osardie, mai ales pentru cei care m-au obijduit cu ceva sau m-au intristat sau mi-au facut vreun rau: nu-i pedepsi pentru mine, pacatosul, ci revarsa mila Ta peste dansii.

Doamne, Te rog pentru toti cei pe care eu, pacatosul, i-am intristat, i-am obijduit sau i-am ispitit cu cuvantul, cu lucrul, cu gandul, cu voie sau fara de voie. Doamne, Dumnezeule! Slobozeste-ne de toate supararile dintre noi. Goneste, Doamne, din inimile noastre orice nemultumire, orice parere gresita, manie, tinere de minte a raului, certurile si tot ceea ce impiedica dragostea si scade iubirea de frati.

Doamne, miluieste-i pre toti cei care m-au rugat pre mine, pacatosul si nevrednicul, sa ma rog pentru dansii! Doamne, miluieste-l pre orice om care cere ajutorul Tau. Doamne! Fie ca ziua aceasta sa fie ziua milostivirii Tale; daruieste-i fiecaruia dupa cererea lui; fii Pastorul celor rataciti, Calauza si lumina celor nestiutori, Povatuitorul celor lipsiti de intelepciune, Tatal orfanilor, Ajutorul celor robiti, Doctorul bolnavilor, Mangaietorul celor de pe patul mortii si pe toti ne indrumeaza la sfarsitul dorit – care esti Tu – limanul nostru si fericita odihna. Amin.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.