Selectați pagina

Românii se laudă că vor fi mai aproape de PECETLUIRE: “Vom putea plăti cu degetul”

Românii se laudă că vor fi mai aproape de PECETLUIRE: “Vom putea plăti cu degetul”

După introducerea plăților contactless și chiar a plăților cu telefonul am fi putut crede că nimic nu va mai suprinde în domeniul plăților electronice. Și totuși, nu este deloc așa. Tehnologia continuă să avanseze într-un ritm alert și să simplifice metodele prin care clienții pot achita produsele pe care le cumpără.

Auchan, de exemplu, a introdus în România un sistem de plată care , acum câţiva ani, ar fi părut de domeniul SF. În magazinele retailerului se va putea plăti cu degetul.

Acest lucru este posibilă printr-o aplicaţie pe care retailerul a lansat-o împreună cu Oney Bank, divizia de banking a grupului francez Auchan, scrie economica.net.

Auchan Retail România, împreună cu Oney Bank, au lansat Well.com, o aplicaţie de mobil unică în România, ce permite fie plata cu autentificare biometrică – cu amprentă, fie cu ajutorul telefonului mobil, prin scanarea unui cod QR, informează un comunicat al companiei.

Utilizatorii aplicaţiei care optează pentru plata cu autentificare biometrică nu sunt nevoiţi să folosească nici cardul şi nici telefonul. Datele achiziţiilor rămân însă stocate în telefonul utilizatorului. Pentru început, acest sistem de plata va putea fi folosit doar în magazinele Auchan Militari şi Drumul Taberei la casele rapide, urmând ca înscurt timp să fie disponibilă şi clienţilor magazinului Auchan Cotroceni, la casele rapide şi la casele de tip self-check-out.

Aplicaţia este disponibilă pentru utilizatorii de telefoane cu sisteme de operare Android şi iOS, împreună cu orice card de debit sau de credit Mastercard sau VISA emis în România şi poate fi descărcată din App Store sau din Google Play Store, dar şi de pe site-ul www.well-com.ro.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *