Selectați pagina

Românii „îngrașă” băncile și de 6 ori mai mult decât spre exemplu cetăţenii germani

Românii „îngrașă” băncile și de 6 ori mai mult decât spre exemplu cetăţenii germani

Business-ul bancar este unul profitabil în România, în condițiile în care dobânzile la creditele de nevoi personale, de exemplu, sunt de 6 ori mai mari decât în Germania.

 Trei bănci din România derulează afaceri înfloritoare, obținând câștiguri mult peste media Uniunii Europene.

Banca Transilvania (50,72% capital românesc), BCR (capital majoritar austriac) și BRD (capital majoritar francez) au înregistrat un randament mediu al capitalurilor de peste 21% la jumătatea anului — cea mai ridicată profitabilitate, de trei ori peste media UE, scrie Profit.ro.

Banca Transilvania a obținut un profit de 853 milioane de lei în primul semestru, mai mare cu două treimi decât cel din perioada similară a anului trecut.

BCR a obținut un rezultat net mai mult decât dublu față iunie 2017, de circa 700 milioane de lei.

BRD a încheiat primele 6 luni din acest an cu un profit net de aproape 760 milioane de lei, cu o treime peste rezultatul din aceeași perioadă a anului trecut.

Este business-ul bancar unul profitabil în România?

Depozitele bancare în lei au în acest moment dobânzi de până la 2,25%, iar cele în euro de până la 0,50%, potrivit site-ului de specialitate conso.ro.

Pentru creditele imobiliare în lei dobânda trece de 8%, iar la cele în euro atinge 7%. La creditele auto, atât în moneda națională cât și în cea europeană, dobânzile se situează în jur de 12%. Împrumuturile de nevoi personale au dobânzi în jur de 13% în lei și de 22% în euro.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *