Selectați pagina

Romanii, cipati ca niste vaci in Anglia sau libertatea pentru necuvantatoare.

Romanii, cipati ca niste vaci in Anglia sau libertatea pentru necuvantatoare.

cipare_ca_pe_viteGuvernul de la Londra studiază introducerea de ‘permise de rezidenţă biometrice’ pentru imigranţii români şi bulgari care vor veni în Marea Britanie din 2014, potrivit ediţiei online de duminică a cotidianului The Telegraph.

Românii şi bulgarii ar putea fi obligaţi să deţină ‘permise de rezidenţă biometrice’, care le vor permite accesul la servicii publice. Aceste permise ar fi eliberate sub forma unor carduri – cu o fotografie şi o semnătură electronică -, pe care vor fi stocate date biometrice.

Tot potrivit The Telegraph, premierul britanic David Cameron va susţine luni un discurs în care va anunţa înăsprirea condiţiilor de acces la serviciile sociale pentru imigranţi. Consiliile locale vor fi obligate să introducă un aşa-zis ‘test de rezidenţă’ pentru a stopa accesul imediat al imigranţilor la locuinţe sociale.

Potrivit guvernului, circa 9% dintre locuinţele sociale sunt acordate acum imigranţilor, o creştere faţă de 6,5% în 2007/2008. O persoană va putea intra pe lista de aşteptare pentru o locuinţă socială doar după ce a locuit între 2 şi 5 ani în zona respectivă.

‘Vrem să ne asigurăm că eliminăm orice speranţă a noilor imigranţi că vor primi o casă de la contribuabilul britanic la sosire’, a declarat o sursă apropiată lui Cameron.

Premierul va cere să se pună capăt situaţiei în care unii imigranţi vin în Marea Britanie pentru a primi beneficii sociale şi servicii publice fără a oferi nimic în schimb. Nu poate exista ‘o cultură /de a primi/ ceva pentru nimic’, va spune Cameron, potrivit unor surse.

Se aşteaptă ca premierul britanic să folosească discursul de luni pentru a-şi reafirma angajamentul de a reduce migraţia netă sub 100.000 de persoane.

Discursul lui Cameron va interveni la câteva zile după ce vicepremierul Nick Clegg a avut cea mai importantă intervenţia a sa în dezbaterea referitoare la imigraţie, într-o perioadă în care sunt în creştere temerile privind un potenţial val de imigranţi din România şi Bulgaria, începând din 2014.

Clegg a pledat pentru introducerea unor ‘garanţii’ în bani, de peste 1.000 de lire, pentru imigranţii din ţările ‘cu risc ridicat’ ce solicită vize, sume ce le-ar fi restituite la părăsirea teritoriului britanic.

Sursa: Agerpres

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.