Selectați pagina

România. Vei fi obligat să muncești în folosul statului și să îți cedezi bunurile, pe timp de pace și de război

România. Vei fi obligat să muncești în folosul statului și să îți cedezi bunurile, pe timp de pace și de război

Pe considerentul că este vară și poporul nu mai este la fel de vigilent, se pun la cale tot felul de aberații legislative care te lasă cu gura căscată și te fac să te întrebi dacă mai există și oameni normali la cârma acestei țări. Un proiect legislativ foarte periculos și, după totate aparențele, neconstiuțional, a fost supus dezbaterii publice de Ministerul Afacerilor Interne. Practic, ești transformat în cârpă de șters, atât pe timp de pace cât și pe timp de război.

Pe scurt, vei fi forțat să muncești în folosul statului și să îți cedezi bunurile, atât în cazul stării de asediu ori de mobilizare a forțelor armate, cum era până acum, cât și pe timpul desfăşurării exerciţiilor şi antrenamentelor de mobilizare ce presupun trageri, manevre militare şi operaţiuni în ansamblu pentru instrucţia trupelor NATO. Practic, legea pune la dispoziție diverselor instituții ale statului posibilitatea de a se folosi, fără ca tu să ai drept de apel, de proprietatea ta nu doar în cazul stării de urgență, cum era până acum, ci aproape oricând. Dacă autoritățile se lovesc de refuzul tău, pe lângă bunurile rechiziționate vei mai fi și amendat cu sume de până la 5000 de lei ori poți face închisioare până la 5 ani

„Art. 2. – (1) Bunurile rechiziţionate sunt puse la dispoziţie forţelor destinate apărării naţionale sau autorităţilor administraţiei publice împuternicite prin prezenta lege, pe perioada declarării stării de mobilizare parţială sau totală a forţelor armate ori a stării de război, pe cea a instituirii stării de asediu sau a stării de urgenţă, pe timpul situaţiilor de urgenţă la declararea stării de alertă, precum şi pentru prevenirea, localizarea, înlăturarea urmărilor unor dezastre.”

„Art. 8. – (1) Pot fi chemate pentru prestări de servicii în interes public persoanele apte de muncă, cu vârstă între 16-65 ani bărbaţii şi între 16-63 ani femeile. Peste aceste limite, persoanele pot fi chemate numai la cererea lor.”

„Art. 26 – (3) În situaţia desfăşurării de operaţiuni de natura antrenamentelor şi exerciţiilor de mobilizare pe teritoriul României, împreună cu forţele armate străine, despăgubirile solicitate în urma daunelor cauzate bunurilor persoanelor juridice sau fizice, neacordate în termenul stabilit la alin. (1) lit. c), pot fi pretinse în condiţiile, în termenul şi conform procedurii prevăzute în art. 34-38 din Legea nr. 291/2007 privind intrarea, staţionarea, desfăşurarea de operaţiuni sau tranzitul forţelor armate străine pe teritoriul României, republicată.”

Este cât se poate de evident motivul pentru care capetele „luminate” care au scornit acest proiect de lege trebuie să își dea demisia. Una din două, ori se dorește instigarea românilor împotriva NATO prin astfel de măsuri, fie aștia chiar își bat joc. Eu sincer, am rămas șocat cînd vezi ce le coace mintea și cum calcă cu bocancul Constituția și legile țării, drepturile și libertățile de bază ale individului, precum și tratatele internaționale la care țara este parte semnatară și pe care s-a angajat să le respecte. Cum ar reacționa cetățenii Europei civilizate dacă vreo instituție a statului ar îndrăzni să vină cu o astfel de propunere? Cineva întinde coarda tare de tot!

PS: Este o afacere foarte bună. Distrugi armata, vinzi bunurile acesteia, unii se îmbogățesc, iar în  caz de nevoie îți transformi poporul în sclavi și te folosești de bunurile oamenilor.

Sursa: http://pentruprieteni.com

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке