Selectați pagina

ROMÂNIA trebuie să plătească 100.000 de euro DEŢINUTULUI torturat de AMERICANI pe teritoriul său

ROMÂNIA trebuie să plătească 100.000 de euro DEŢINUTULUI torturat de AMERICANI pe teritoriul său
România a pierdut definitiv la CEDO procesul privind închisorile secrete CIA. Potrivit AFP, astăzi judecătorii europeni au respins apelurile formulate de țara noastră și Lituania.
Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a condamnat România și Lituania în dosarul închisorilor secrete ale CIA, țara noastră fiind găsită vinovată de încălcarea drepturilor unui deținut din acest centru.
CEDO a stabilit în cazul Al Nashiri v. România că țara noastră este responsabilă pentru încălcarea drepturilor lui Al Nashiri, care timp de 18 luni a fost deținut într-o închisoare secretă CIA găzduită de România.
Potrivit comunicatului dat publicității de instanța europeană, România a găzduit o închisoare secretă CIA, cunoscută drept Detention Site Black, în perioada septembrie 2003-noiembrie 2005, scria ActiveNews la vremea respectivă.
CEDO a concluzionat că autoritățile române cunoșteau faptul că CIA va întreprinde acțiuni contrare drepturilor înscrise în Convenția Europeană pentru Drepturile Omului ale deținutului Al Nashiri. Totodată, România a permis CIA să-l mute pe Al Nashiri într-un alt centru de detenție, din Lituania sau Afganistan, unde a fost supus în continuare unui tratament necorespunzător.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке