Selectați pagina

România se pregăteşte de război? Românii ar putea fi OBLIGAȚI să îşi PUNĂ CASELE la dispoziţia NATO

România se pregăteşte de război? Românii ar putea fi OBLIGAȚI să îşi PUNĂ CASELE la dispoziţia NATO

natoPotrivit unui proiect al Ministerului de Interne, românii ar putea fi forţaţi să muncească şi să-şi cedeze bunurile în cazul exerciţiilor militare ale NATO pe teritoriul nostru.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) pregăteşte modificări şocante ale Legii privind rechiziţionările de bunuri şi prestările de servicii în interes public. Dacă, până acum, bunurile puteau fi rechiziţionate, iar oamenii puteau fi obligaţi să presteze muncă doar în perioada declarării stării de mobilizare a forţelor armate ori a stării de asediu, potrivit proiectului legislativ al MAI, aceste lucruri se pot întâmpla şi pe timpul desfăşurării exerciţiilor şi antrenamentelor de mobilizare ce presupun trageri, manevre militare şi operaţiuni în ansamblu pentru instrucţia trupelor NATO. „Este necesară optimizarea capacităţii de intervenţie în situaţii de criză, a procedurilor de acţiune şi luarea măsurilor necesare pentru a răspunde schimbărilor majore din mediul de securitate regional de la graniţele NATO, precum şi descurajarea provocărilor şi ameninţărilor la adresa teritoriilor şi populaţiilor ţărilor membre ale Alianţei Nord-Atlantice”, se arată în expunerea de motive a proiectului de act normativ. “Este o aiureală totală, să înfricoşeze lumea că vine nu ştiu cine peste noi şi atunci ne pot lua casele şi bunurile. Ar putea să fie mai mult decât o adaptare la legislaţia specifică din ţările membre NATO, să fie un exces de zel, şi asta nu m-ar surprinde”, ne-a declarat Gheorghe Tinca, fost ministru al apărării.

Starea de alertă obligă la muncă forţată

Proiectul de lege mai introduce obligativitatea prestării muncii în folosul comunităţii şi posibilitatea rechiziţionării bunurilor şi în cazul decretării stării de alertă pe timp de pace. Starea de alertă se declară potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr. 21/2004 şi se referă la punerea imediată în aplicare a planurilor de acţiuni şi măsuri de prevenire, avertizarea populaţiei, limitarea şi înlăturarea consecinţelor situaţiei de urgenţă şi poate fi decretată de primari şi prefecţi în zonele inundate sau înzăpezite. „Nu am avut situaţii până acum de declarare a stării de alertă nici la mineriada de pe vremea lui Constantinescu, doar dacă ar fi intrat minerii în Bucureşti se decreta starea de alertă. Dar este periculoasă introducerea stării de alertă în această lege pentru că găseşti un nebun care declară starea de alertă şi a doua zi se iau măsurile pe care le doreşte. Trebuie mare atenţie la asemenea lucruri. Ar trebui să se dezbată serios un astfel de proiect legislativ, pentru că este o zonă foarte delicată. Eu am o vorbă: «Nu trebuie lăsat briciul pe mâna maimuţei, este periculos». Ar trebui analizată legea cu jurişti şi cu oameni de specialitate militară”, ne-a precizat Costin Georgescu, fost director al Serviciului Român de Informaţii.

Liste cu angajaţi şi meseriile lor

Potrivit proiectului de lege al MAI, angajatorii vor fi obligaţi să comunice autorităţilor numele şi calificările salariaţilor, pentru ca aceştia să poată fi utilizaţi la muncile în folosul comunităţii. Refuzul de a comunica aceste date va fi sancţionat cu amendă de până la 25.000 de lei. Persoanele fizice care refuză să-şi pună la dispoziţie bunurile supuse rechiziţionării sau refuză să muncească pe timpul stării de alertă vor fi amendate cu 5.000 de lei.

5.000 de lei este amenda pentru cei care refuză să se supună legilor pe timpul stării de alertă.

„Nu cred că îl descurajez eu pe Putin că am listele de la firme cu oamenii şi calificările lor şi îi chem pe ăştia să muncească.”, Gheorghe Tinca, fost ministru al apărării.

Sursa – Ziarul Ring

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

2 Comentarii

 1. Ecaterina

  Buna ideea unui român de pe feisbucul jidovesc. Când o să înceapă popoșobolanii să ne dea afară din casele noastre, le umplem cu dinamită. O să iasă în flăcări din ele. O avea legătură cu jidovul soros? Neh…, e șopârlă…

  Răspuns
 2. Teodor Stela (crestinul orthodox )

  ….
  Maimuta este animal care mai comunica cu omul prin semne prin dresaj si prin comuniunea lasata de Dumnezeu intre om si animal …
  dar cu dracu ucigal ar Crucea nu poti a comunica si nici cu slugile necuratului
  raul este aciolat cu viclenie nu numai in institutii ci si in mintile oamenilor care il slujesc si i se inchina
  ….
  Dumnezeu cu Mila la ce ne este dat

  raspunsul la cel rau …nu este nici in stiinta nici in legi ci in Credinta Adevarata si calea rugaciunii la Sfintii Inchisorilor batjocoriti de statul mamona

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.