Selectați pagina

România: Se pregătesc spitalele pentru internarea masivă a copiilor

România: Se pregătesc spitalele pentru internarea masivă a copiilor

Spitalele de copii din Capitală trebuie să fie gata pentru începutul şcolii. Şeful DSP Bucureşti le-a cerut să aibă locuri pregătite, relatează capital.ro

Ionel Oprea, coordonatorul DSP Bucureşti, le-a cerut spitalelor de copii din Capitală să fie pregătite pentru momentul începerii şcolii, atunci când ne-am putea confrunta cu o creştere a cazurilor de coronavirus printre minori.

Debutul noului an şcolar este privită cu îngrijorare de specialiştii din domeniul sanitar. Coordonatorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) din București, Ionel Oprea, a transmis o directivă către spitalele de copii din Capitală. Acestora li se cere să pregătească locuri pentru minorii care ar putea contracta temutul virus în perioada următoare, după începutul şcolii.

În prezent, numai 12 locuri destinate copiilor infectaţi sunt libere în Bucureşti, astfel că izbucnirea unor focare în şcoli ar reprezenta un adevărat dezastru.

Am dat dispoziție să se documenteze clar, să avem informații începând din 10 septembrie câte paturi sunt și să cerem din partea acestor spitale să ne spună clar care este capacitatea maximă de izolare a copiilor care, în mod nefericit, vor fi infectați.

Bineînțeles că trebuie să ne gândim și la celelalte spitale de pediatrie din București. De exemplu, la “Grigore Alexandrescu”, care e multipavilionar, putem să discutăm dacă pot pune, la nevoie, la dispoziție un pavilion întreg.

Trebuie, așa cum s-au făcut recomandările, să se reducă la 15 (numărul de elevi dintr-o clasă – n.red.) și să respecte distanțarea și ventilația naturală, încât să nu permită transportul virusului în cantitate mare”, a declarat Ionel Oprea, într-o intervenţie pentru EuropaFM.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке