Selectați pagina

România se implică în războiul din Ucraina. Trimite echipament militar românesc armatei ucrainene

România se implică în războiul din Ucraina. Trimite echipament militar românesc armatei ucrainene

tancGuvernul a aprobat printr-un memorandum, semnarea unui contract pentru efectuarea unei donații către Guvernul Ucrainei, constând în bunuri mobile aflate în proprietatea privată a statului și în administrarea Ministerului Apărării Naționale, anunță Executivul într-un comunicat.

“Statul român face această donație ca urmare a solicitării adresate de partenerul ucrainean în februarie 2015, pe fondul situației interne din Ucraina și a necesității de asigurare cu echipamente militare a forțelor sale armate, respectiv cu bunuri tehnico-materiale și echipamente ne-letale pentru refacerea capacității operaționale. Donația, în valoare totală 1.122.151 lei, va contribui la îmbunătățirea dotării structurilor forțelor armate ucrainene, precum și la consolidarea relațiilor bilaterale în domeniul apărării. Vor fi donate bunuri precum echipament, containere de pânză”, se arată în comunicat.

România se implică în războiul din Ucraina. Trimite echipament militar armatei ucrainene să lupte împotriva prorușilor. Potrivit Executivului, contractul de donație va fi semnat pe teritoriul statului român, de către Ministerul Finanțelor, în numele statului român, și va cuprinde clauze specifice, astfel încât aplicabilă contractului să fie legea română.

Ministerul Apărării Naționale, prin structurile abilitate, va suporta cheltuielile pentru pregătirea bunurilor care vor fi donate, paza și transportul al acestora din locul de depozitare către locul de îmbarcare pentru parcurs extern, precum și costurile pentru efectuarea formalităților vamale.

Sursa: NapocaNews

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *