Selectați pagina

România. Religia, scoasă din școli

România. Religia, scoasă din școli
religia in scoalaCamera Deputaților a adoptat legea pentru înlocuirea din trunchiul comun a „Religiei” cu „Etica și cultura civică”.
La începutul acestui an, Remus Cernea a depus la Camera Deputaților un proiect de lege care prevede, în esență următoarele: Este introdusă disciplina „Etică și cultura civică” în trunchiul comun, în locul disciplinei „Religie”. Scopul disciplinei „Etică și cultura civică” este de a cultiva spiritul critic, raţionalitatea şi empatia în măsură să dezvolte un aparat critic de judecată morală propriu fiecărui elev, dar şi acela de a prezenta drepturile omului şi reperele instituţionale şi valorile fundamentale ale unei societăţi deschise şi democratice.
Religia poate fi studiată, în continuare, la cerere, ca disciplină facultativă, dar nimeni nu poate fi obligat să asiste la orele facultative de religie împotriva voinţei sale ori a părinților săi în cazul copiilor care nu au împlinit încă 16 ani.
La disciplina facultativă „Religie” nu se acordă note, ci calificative care nu sunt luate în considerare la media generală. Manualele şi materialele auxiliare utilizate la orele de religie nu pot conţine afirmaţii cu caracter discriminatoriu ori referiri jignitoare la adresa altor culte sau persoane fără religie.
Conform datelor afișate pe site-ul camerei Deputaților, proiectul a primit aviz favorabil din partea Consiliului legislativ și din partea Comisiei Juridice, de disciplină și imunități.
„Este un pas foarte bun înainte și un succes de etapă. Copiii din România merită șansa de a studia “Etica și cultura civică”, drept o materie inclusă în trunchiul comun. Copiii din România ar trebui să nu fie expuși îndoctrinării religioase în școli întrucât aceasta le poate afecta grav formarea culturală, morală și intelectuală”, susține Remus Cernea.
Iniţiatorul legii, Remus Cernea, explică în expunerea de motive diferenţa dintre materie opţională şi materie facultativă: materia opţională poate fi aleasă dintr-o listă, elevul fiind obligat să aleagă dintre acestea, în timp ce materia facultativă, cum ar deveni religia, poate fi urmată sau nu, la libera decizie a părinţilor sau elevilor.
„Religia va rămâne şi poate fi urmată, la cerere, de către orice elev, ca disciplină facultativă”, spune Remus Cernea.
„Din punctul meu de vedere, orele de religie nu ar trebui predate în mod confesional în şcolile publice, întrucât atunci ele ar reprezenta ore de îndoctrinare religioasă. (…) Îndoctrinarea intensă din şcoli i-a făcut pe unii copii să ajungă, traumatizaţi, la psiholog. Alţii au dezvoltat comportamente intolerante faţă de minorităţile religioase ori cele sexuale. Nu puţini s-au lăsat impresionaţi de poveştile din Biblie despre originea lumii şi a oamenilor, astfel că doar 14% dintre elevii din clasele VIII-XII consideră evoluţionismul corect şi 73% creaţionismul, conform unui studiu efectuat la iniţiativa Guvernului României acum câţiva ani”, explică Remus Cernea.
Satanismul o noua imbratisare in scoli :
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vxKFjq_dFgE[/youtube]
Sursa: http://stiri.covasnamedia.ro

4 Comentarii

  1. cristian

    remus cernea este un bulangiu satanis masonic.scoaterea religiei din scoli este o crima la adresa crestinismului.se doreste indepartarea copiilor de la fata lui Dumnezeu si indoctrinarea lor cu fel de fel de satanime si teori de gen evolutionism etc.remus cernea fuck you famili.

    Răspuns
  2. Ala

    Bun, remus este cum este, isi face meseria, asta este misiunea lui. DAr noi ne facem meseria? Unde sunt milioanele de crestini ortodocsi? Ah, da in fata TV… De aceea remus a reusit. Nu pentru ca are lobby, ci pentru ca noi nu mai suntem ostasii lui Hristos.

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *