Selectați pagina

România. REACŢII ADVERSE ale unui vaccin care se administrează GRATUIT elevilor!

România. REACŢII ADVERSE ale unui vaccin care se administrează GRATUIT elevilor!

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică București a efectuat o analiză cu privire la posibilele reacții adverse înregistrate în urma utilizării vaccinului diftero-tetanic care se administrează, gratuit, elevilor de clasa a VIII-a, scrie activenews.ro

În urma analizei s-a constatat că au fost înregistrate un număr de 53 posibile reacții adverse post- vaccinare (RAPI) în 5 județe, se spune într-un comunicat postat pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

Din aceste 53 cazuri, un număr de 41 cazuri au fost vaccinate cu 2 loturi de vaccin. Toate posibilele cazuri de RAPI se află în investigare.

Pentru a se exclude problemele de calitate ale produsului vaccinal, Ministerul Sănătății a decis oprirea celor 2 loturi identificate de la utilizare până la obținerea rezultatelor analizei de calitate care va fi efectuată de către Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale.

De asemenea, autoritățile sanitare au anunțat reprezentanții producătorului produsului vaccinal despre situația apărută.

Facem precizarea că, până în prezent, au fost înregistrate manifestări ușoare și tranzitorii care s-au remis spontan și nu au pus în pericol sănătatea elevilor.

Vaccinarea este o metodă de imunizare activă, profilactică, împotriva unor boli, prin inocularea unui vaccin. Administrarea vaccinurilor presupune și posibila apariție a unor reacții post – vaccinare normale (reacții locale, durere locală, febră de scurtă durată etc).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *