„După ceva vreme, azi ne-au vizitat din nou. Fără mandat, fără să prezinte un ordin. Doar în uniforme. În timpul Sfintei Liturghii. Că sunt mulți în biserică, că nu avem la străniile de pe margine un scaun da, unul nu. Că ne dau amendă…Că revin. Și dacă nu le convine, mă amendează. A venit epitropul în viteză să-mi comunice. Eram la heruvic. M-am enervat, s-a dus tot duhul de rugăciune pe apa sâmbetei”, a scris pe o reţea de socializare un cunoscut preot din provincie.

amenzi biserica razii politisti

România: Preoţii sunt sfătuiţi sa pună acest afiş la intrarea în biserici, pentru a evita controalele

În replică, pe baza informațiilor juridice făcute public de către avocatul Dan Chitic la începutul lunii noiembrie, s-a făcut un afiș pe care preoții sunt sfătuiți să-l lipească la intrarea în biserici.

Pe afiș se menționează că „intrarea fără mandat emis de către organele statului în lăcașul de cult constituie Abuz în Serviciu (art.297 cod penal) și împiedicare a exercitării libertății religioase (art.381 cod penal)”.

De asemenea, polițiștii sunt avertizați că dacă vor ignora aceste prevederi, „ne vom adresa organelor în drept cu plângere penală împotriva dvs”.

afis interzis politiei in biserici

România: Preoţii sunt sfătuiţi sa pună acest afiş la intrarea în biserici, pentru a evita controalele