Selectați pagina

România. Preludiu ecumenist la Cluj: 25 martie 2014

Marți, 25 martie 2014, în România este prăznuirea Bunei Vestiri. În Mitropolia Ortodoxă a Clujului sărbătoarea are o însemnătate deosebită, întrucât în această zi este serbat hramul Mitropoliei Clujului. Marele praznic a fost marcat în mod deosebit în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca în prezența unui numeros sobor de ierarhi, preoți și diaconi, a sute de clujeni și oficialități locale. La sărbătoarea Mitropoliei au fost prezenți și reprezentați ai diferitelor culte religioase din Cluj-Napoca: evenghelici, lutherani, romano-catolici şi greco-catolici.

ecumenism1 ecumenism2

Cu această ocazie liderii cultelor religioase ne-ortodoxe din municipiu au stat lângă iconostas participând la Sfânta Liturghie. În timpul Împărtăşaniei credincioşilor ortodocşi li s-au oferit pâine şi vin lutheranilor şi catolicilor precum o pregustarea a unei viitoare Liturghii unice ecumeniste în unica Biserică Universală pe care se doreşte să o înfiinţeze noua ordine mondială religioasă. Credincioşii ortodocşi participanţi în Catedrala Ortodoxă, care se pregătesc cu post şi rugăciune pentru Taina Împărtăşaniei, au fost confuzi când au observat că şi reprezentanţii altor religii pot participa la Liturghia Ortodoxă şi să fie actori ai unui preludiu ecumenist al Sfintei Împărtăşanii. În această perioadă, multor ortodocşi postitori şi luptători patrioţi pentru credinţa cea adevărată li se refuză Împărtăşania, tocmai în Anul Euharistiei hotărât de Sfântul Sinod că nu au respectat cu stricteţe anumite canoane ale Sfinţilor Părinţi. Ce să mai înţeleagă credincioşii ortodocşi din acest ecumenism al ierarhiei BOR? Sperăm să nu se smintească!

Sursa: NapocaNews

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

4 Comentarii

 1. Matei

  Dacă nu ne trezim, ecumenismul ne va face demni de “mântuirea pâinii şi vinului”

  Răspuns
 2. Artiom

  ordinea mondiala isi face traba, incet cu incet lumea se globalizeaza. Sa ne rugam Domnului, si poate in R.Moldova n-o sa vedem asa ceva.

  Răspuns
 3. ioan

  Vai si amar de cei ce participa la o asa abatere mare primind sfintele taine impreuna cu ereticii caci vor primi si vor beau o cupa comuna in fundul iadului

  Răspuns
 4. marele Păcătos

  Cât e de “puternic” mamona pentru cei slabi în Credinţă..nu este omul – acel care vrea pierzarea, ci duhurile întunecate, dar omul este cel care poate fi sfinţit şi care împărtăşeşte Har Dumnezeiesc peste toţi credincioşii de rând, dar vai aceluia prin care smintelile vin.

  Cineva spunea, legătura de această lume (bunătăţile acestei lumi) întunecă mintea.

  Fiecare are în neam vrăjitori, magi, ucigaşi, sinucigaşi etc, şi după moartea lor, cine şi cum a păcătuit, dacă nu este spovedit, păcatul(= demonul) vine asupra urmaşului, şi iată, imaginaţivă, de ce 100 de ani în urmă nu erau aceste păcate aşa de frecvent întâlnite la oameni, pe când azi, e o normalitate pentru majoritatea chiar şi a celor botezaţi.
  Tocmai de asta, fiecare trebuie să se apuce de rugăciune, şi zilnic, cu binecuvântarea părintelui-duhovnic să fiarbă toată răutarea prin făclia cugetului dialogul cu Dumnezeu, că rugăciunea curăţă, luminează şi sfinţeşte.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.