Selectați pagina

România. Practic se declară că copiii sunt ai statului: Învăţămîntul obligatoriu începe de la 4 ani!

România. Practic se declară că copiii sunt ai statului: Învăţămîntul obligatoriu începe de la 4 ani!

Notă: Am putea sa ii ducem la scoala direct din maternitate, ce să mai asteaptam patru ani.. Deja se exagereaza.. Ba vaccinul obligatoriu, ba scoala.. Urmeaza ca statul sa spuna ca-s copiii statului..

15 ani de învăţământ obligatoriu, mai multe examene şi chiar eliminarea evaluării de clasa a opta. Sunt ideile incluse în noua lege a educaţiei, aflată pe masa senatorilor şi trimisă la vot în câteva zile. Copiii ar putea fi obligaţi să treacă prin două grupe de grădiniţă şi să nu abandoneze şcoala înainte de finalul liceului. 

Dacă până acum elevii erau obligaţi să stea la şcoală de la clasa I şi până la clasa a X-a, noua lege a Educaţiei ar putea să îi oblige pe copii să facă doi ani în plus de gradiniţă, ciclul primar, ciclul gimnazial, dar şi întreg întreg ciclul liceal. Dacă facem un calcul, ajungem la 15 ani. Cam mult şi deloc eficient, spun elevii. Profesorii nu resping ideea, dar cer o schimbare a sistemului şi a mentalităţii.

În plus, noua lege a Educaţiei ar putea să includă mai multe testări pentru elevi. Chiar anuale, spune Ecaterina Andronescu, care vrea să regândească examenul de la clasa a opta.

Sursa: https://a1.ro/news/social/de-la-patru-ani-copiii-romani-vor-intra-in-invatamantul-obligatoriu-noua-lege-a-educatiei-aduce-o-noua-reforma-id848296.html

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *