Selectați pagina

România. PĂŞUNATUL A DEVENIT INTERZIS DIN LUNA DECEMBRIE PÂNĂ ÎN APRILIE

România. PĂŞUNATUL A DEVENIT INTERZIS DIN LUNA DECEMBRIE PÂNĂ ÎN APRILIE

CiobanCiobanii nu mai pot avea la stână mai mult de trei câini, iar păşunatul a devenit interzis din luna decembrie până în aprilie.

Aceste prevederi controversate din noua lege a vânătorii au reintrat în vigoare astăzi. Legea a fost suspendată în urmă cu câteva luni, după un protest al oierilor în Bucureşti. În acest timp, ar fi trebuit ca Parlamentul să schimbe articolele contestate de ciobani. 

Oierii spun că nu pot renunţa la câini şi nici nu pot să nu urce cu oile la munte până în aprilie. Nu ar avea ce să le dea de mâncare atâtea luni.

În decembrie anul trecut, sute de oieri au protestat în faţa Guvernului şi a Parlamentului pentru a cere modificarea legii vânătorii.

Executivul a suspendat, pentru câteva luni, aplicarea prevederilor privind numărul de câini şi perioada de păşunat. În aceste luni, era treaba Parlamentului să modifice articolele din lege, dar asta nu s-a întâmplat până acum.

Totuşi, parlamentarii dau asigurări că prevederile din lege contestate de oieri vor fi modificate.

stiri.tvr.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

  1. Liliana

    Hristos a inviat!
    Romanii sint popor de pastori milenar.Ceea ce face in oierit ,stie de mii de generatii,din mosi,stramosi.Sa nu indrazneasca nimani sa-i invete pe romani sa faca ceea ce ei practica de mii de ani!
    E lipsit de bun simt sa inveti un cioban roman ce sa faca.Dumnezeu si rugaciunile pastorilor nostri dragi-purtatori ai sfintelor noastre traditii,-sa le dea gindul cel bun diriguitorilor poporului nostru asuprit…

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *