Selectați pagina

România. Legile “Big Brother”: Stocarea se face oricum

România. Legile “Big Brother”: Stocarea se face oricum

video surveillanceMembrii Consiliului Superior al Magistraturii consideră că ar trebui să fie consultaţi în privinţa legilor „Big Brother”. Judecătorul Horaţius Dumbravă crede că preşedintele nu ar trebui să promulge una dintre legile din pachet, respectiv pe cea privind securitatea cibernetică.

Magistratul este convins că accesul la datele furnizorilor de comunicaţii trebuie să se facă doar cu autorizarea instanţei. Discuţiile au apărut în contextul în care Ministerul pentru Societatea Informaţională are în lucru, alături de alte instituţii, noi proiecte pentru legile declarate neconstituţionale – legea reţinerii datelor şi cea a cartelelor preplătite.
Horaţius Dumbravă, membru al CSM, a vorbit la emisiunea Jurnalul de Seară despre controversele provocate de legile Big Brother.

„Legea privind securitatea cibernetică este foarte bine făcută, este rotundă, este corectă. Dar, ca să avem totuşi o contrabalansare pentru apărarea drepturilor la viaţa privată şi de familie, este nevoie ca atunci când se accesează date privind o persoană privată să existe autorizarea din partea unui judecător, pentru a nu exista posibile abuzuri. Stocarea se face oricum, accesul este o problemă, accesul la datele respective, adică cine cu cine a comunicat, unde se află persoana respectivă”, a spus Horaţius Dumbravă la Digi24.

Sursa: www.money.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *