Selectați pagina

România. Legea CASTRĂRII pedofililor adoptată tacit de Senat

România. Legea CASTRĂRII pedofililor adoptată tacit de Senat
castrareSenatul a adoptat, luni, în mod tacit, un nou proiect de lege privind castrarea chimică a violatorilor şi pedofililor, măsură care ar putea fi aplicată pe finalul ispăşirii pedepselor cu închisoarea printr-o decizie a instanţei, informează Mediafax. Decizia finală a adoptării acestei propuneri aparţine Camerei Deputaţilor.

Iniţiativa legislativă prevede că “persoanelor care au săvârşit fapte prevăzute de legea penală care atentează la inviolabilitatea sexuală a altei persoane, inclusiv a minorilor, de către instanţa de judecată li se poate aplica măsura de siguranţă castrarea chimică”. De asemenea, măsura de castrare chimică “se aplică obligatoriu de către instanţa de judecată” şi se efectuează “în ultimele 3 luni de ispăşire a pedepsei închisorii”.

Conform portalului CulturaVieţii.ro, proiectul de act normativ îi are ca inițiatori pe senatorii Tudor Barbu (PNL), Gabriela Firea (PSD), Mihai-Ciprian Rogojan (UNPR) și Marian Vasiliev (UNPR).

Propunerea legislativă are aviz negativ din partea Consiliului Legislativ, din partea Guvernului, a Comisiei pentru drepturile omului din Senat şi raport de respingere din partea Comisiei juridice. O iniţiativă similară a fost respinsă de Parlament în legislatura anterioară. Şansele adoptării sunt astfel reduse.

„Adoptarea tacită” semnifică adoptarea fără vot, în forma inițială, doar la prima cameră sesizată, a acelui proiect de act normativ care nu primește vot în plen în termen de 45 de zile de la repartizarea sa la comisiile de specialitate.

Ce este castrarea chimică?

Castrarea chimică pentru pedofilie se aplică în prezent în ţări precum Marea Britanie, Franţa, Germania, Cehia, Polonia, Suedia, Rusia, Republica Moldova, Macedonia, Coreea de Sud, SUA sau Canada. Efectele acestei proceduri punitive sunt în general reversibile, ele scăzând libidoul şi limitând fanteziile sexuale prin medicamentaţie pe bază hormonală.

Metoda se foloseşte în Europa încă din 1952, când un homosexual din Anglia a acceptat să fie castrat chimic pentru a scăpa de închisoare – pe atunci, homosexualitatea era ilegală – iar la doi ani de la începerea tratamentului s-a sinucis, scrie revista Unica. În anii ’60, acelaşi gen de tratament s-a folosit în Germania pentru tratamentul persoanelor cu un comportament sexual deviant.

În aceeaşi perioadă, un american cu tendiţe pedofile a acceptat să fie castrat chimic, iar în anii următori, mai multe state americane au adoptat această pedeapsă. În general, în SUA sunt castraţi pedofilii recidivişti.

Sursa: FrontPress.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *