Ministerul Educației Naționale afirma că înscrierea copiilor în unitățile de învățământ preuniversitar nu depinde de vaccinarea acestora, se arată într-un răspuns oficial adresat Asociației Părinților pentru o Educație Sănătoasă, în 2013, scrie Active News

În răspunsul semnat de Secretarul de Stat Vasilica Ștefania Duminică, se precizează că „Familia trebuie să asigure creșterea și educarea copiilor. În baza Codului Familiei, Art.1 „Drepturile părintești se exercită numai în interesul copiilor” și Art.101 „Părinții sunt datori să îngrijească de persoana copilului. Ei sunt obligați să crească copilul, îngrijind de sănătatea și dezvoltarea lui fizică, de educarea, învățătura și pregătirea profesională a acestuia”.

În concluzie, având în vedere că dreptul la educație și sănătate trebuie asigurat de instituțiile statului împreună cu familia, înscrierea copiilor în unitățile de învățământ preuniversitar nu este condiționată de vaccinarea acestora”, arată documentul citat.

Senatorul PMP Cristian Lungu a anunțat zilele trecute că Ministerul Sănătății a cerut Inspectoratelor Județene să condiționeze înscrierea copiilor la școală de vaccinarea obligatorie a acestora. Ministerul Educației Naționale nu a reacționat, până acum, la această informație.