Selectați pagina

România gata să primească 500.000 de pakistanezi. Să ne amintim de atentatul din Pakistan, 2016, împotriva creştinilor, chiar în ziua de Paşte

România gata să primească 500.000 de pakistanezi. Să ne amintim de atentatul din Pakistan, 2016, împotriva creştinilor, chiar în ziua de Paşte

Să vedem ce scrie Ziarul Financiar:

Pregătiţi-vă de invazia pakistaneză. APP: Reprezentanţii României au bătut palma să aducă în ţară 500.000 de pakistanezi pentru a fi şoferi, doctori, ingineri, muncitori în construcţii şi nu în ultimul rând IT-işti

România vrea să importe pe piaţa muncii peste 500.000 de pakistanezi pentru a acoperi o parte din deficitul de forţă de muncă din ţară, spune Zulfikar Bukhari, asistent special al premierului din Pakistan pe probleme externe şi dezvoltarea resurselor umane după o întâlnire cu ambasadorul României în Pakistan, Niculaie Goia, citat de presa locală.

Potrivit Associated Press of Pakistan, iniţiativa de întâlnire între cele două autorităţi pentru a discuta despre problema forţei de muncă a fost lansată de Niculaie Goia.

Ambasadorul României în Pakistan a spus că România caută circa 1 milion de angajaţi din mai multe ţări, pe fondul migraţiei românilor către alte ţări europene, care s-a ridicat la cote alarmante.

Goia a mai declarat că piaţa muncii din România este pregătită să ofere oportunităţi de angajare pentru pakistanezi în sectoare variate precum IT, construcţii, medicină, inginerie şi altele.

Zulfikar Bukhari, asistentul special al premierului, a declarat că guvernul din Pakistan încearcă să îşi educe capitalul uman la nivelul standardelor globale.

Mai mult, ambasadorul României l-a informat pe Bukhari că România are nevoie şi de cel puţin 40.000 de şoferi şi este gata să primească cât de mulţi angajaţi pakistanezi posibil.

La începutul anului, Germania a anunţat că va importa experţi în roborică şi mecanică cuantică, precum şi alţi angajaţi calificaţi din Pakistan.

Acum să ne aducem aminte ce s-a întîmplat în 2016, în Pakistan. Cităm ştirea apărută atunci pe portalul ziare.com:

Atentat impotriva crestinilor, chiar in ziua de Paste: 70 de morti, 300 de raniti, majoritatea femei si copii

Cel putin 70 de persoane au murit si peste 300 au fost ranite, duminica seara, intr-un atentat cu bomba in apropierea unui parc public din Lahore, oras din estul Pakistanului.

Politia anunta ca a fost vorba despre un terorist sinucigas, care s-a aruncat in aer, informeaza BBC. Atentatul a fost revendicat de miscarea talibana Jamaatul Ahrar.

„Crestinii care sarbatoreau astazi Pastele au fost tinta noastra principala”, a declarat Ehsanullah Ehsan, un purtator de cuvant al gruparii teroriste, citat de NBC, care a mai precizat ca nu s-a dorit uciderea femeilor si copiilor, ci a barbatilor crestini, iar acesta este doar primul atac si vor mai urma si altele.

Conform Reuters, explozia a avut loc in parcarea unui parc renumit din oras. Martorii spun ca erau vizibile pe caldaram bucati din corpurile victimelor.

In momentul in care a avut loc deflagratia, multe familii de crestini catolici, care serbau duminica Pastele, se aflau in parcul Gulshan-e-Iqbal.

La fata locului au venit zeci de ambulante si a fost chemata si armata.

Toate spitalele din zona sunt in stare de alerta. Mare parte dintre raniti au rani grave, asa ca exista temeri ca bilantul ar putea creste considerabil.

In intreaga regiune a fost decretata starea de urgenta si urmeaza trei zile de doliu national in Pakistan.

Crestinii din Orientul Mijlociu, estul Asiei si Africa au avut tot mai mult de suferit in ultima perioada din cauza extremistilor islamici.

Concluziile le puteţi trage şi singuri.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке