fetita+bunelLacrimi de bucurie pentru străbunicul de 75 de ani din Iaşi care-şi creşte singur strănepoata. Bătrânul fusese reclamat de rudele care se temeau că pierd moştenirea în favoarea copilei, informează România TV. Ultimul control al inspectorilor de la Protecţia Copilului a arătat însă că fetiţa este foarte bine îngrijită, este fericită şi nu-i lipseşte nimic.

Gabriela s-a născut în Franţa, tatăl nu a vrut să o recunoască, iar mama a abandonat-o apoi, la doar două luni, în casa străbunicului fetiţei, din Iaşi. Bătrânul, care are acum 75 de ani, a crescut-o singur din acel moment, iar fetiţa îi spune „tată”.

Micuţa a fost la un pas să ajungă la orfelinat după ce rudele lui Gheorghe Mardari, care se temeau că fetiţa va moşteni bunurile bărbatului, l-au reclamat că e prea bătrân să o îngrijească.

Am 75 de ani, e adevărat, dar eu n-am luat o pastilă în viaţa mea, ca să zic că sunt bolnav. O duc la şcoală, vin acasă, fac curat, fac mâncare„, a spus bătrânul.

Coşmarul fetiţei şi al străbunicului, care s-au temut că vor fi despărţiţi, s-a terminat acum. Ancheta autorităţilor a arătat că fetiţa, care are 9 ani acum, este foarte bine îngrijită.

Copilul are evoluţie bună în familia bunicului, a finalizat cu bine cursurile anului şcolar precedent şi îşi petrece vacanţa ca orice copil în comunitatea în care locuieşte. Bunicul face eforturi pentru a-i asigura un trai normal, considerăm noi că în acest moment nu-i lipseşte nimic„, a declarat Angelina Enache, purtător de cuvânt Protecţia Copilului Iaşi.

Autorităţile vor continua să-l monitorizeze pe bătrân.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=BQVWZVkwGVk[/youtube]