Selectați pagina

România. Final FERICIT pentru fetiţa din Iaşi crescută de străbunic. Micuţa va rămâne în grija bătrânului

România. Final FERICIT pentru fetiţa din Iaşi crescută de străbunic. Micuţa va rămâne în grija bătrânului

fetita+bunelLacrimi de bucurie pentru străbunicul de 75 de ani din Iaşi care-şi creşte singur strănepoata. Bătrânul fusese reclamat de rudele care se temeau că pierd moştenirea în favoarea copilei, informează România TV. Ultimul control al inspectorilor de la Protecţia Copilului a arătat însă că fetiţa este foarte bine îngrijită, este fericită şi nu-i lipseşte nimic.

Gabriela s-a născut în Franţa, tatăl nu a vrut să o recunoască, iar mama a abandonat-o apoi, la doar două luni, în casa străbunicului fetiţei, din Iaşi. Bătrânul, care are acum 75 de ani, a crescut-o singur din acel moment, iar fetiţa îi spune “tată”.

Micuţa a fost la un pas să ajungă la orfelinat după ce rudele lui Gheorghe Mardari, care se temeau că fetiţa va moşteni bunurile bărbatului, l-au reclamat că e prea bătrân să o îngrijească.

Am 75 de ani, e adevărat, dar eu n-am luat o pastilă în viaţa mea, ca să zic că sunt bolnav. O duc la şcoală, vin acasă, fac curat, fac mâncare“, a spus bătrânul.

Coşmarul fetiţei şi al străbunicului, care s-au temut că vor fi despărţiţi, s-a terminat acum. Ancheta autorităţilor a arătat că fetiţa, care are 9 ani acum, este foarte bine îngrijită.

Copilul are evoluţie bună în familia bunicului, a finalizat cu bine cursurile anului şcolar precedent şi îşi petrece vacanţa ca orice copil în comunitatea în care locuieşte. Bunicul face eforturi pentru a-i asigura un trai normal, considerăm noi că în acest moment nu-i lipseşte nimic“, a declarat Angelina Enache, purtător de cuvânt Protecţia Copilului Iaşi.

Autorităţile vor continua să-l monitorizeze pe bătrân.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=BQVWZVkwGVk[/youtube]

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *