Selectați pagina

România: Elevii vor primi manualele pe memory stick

România: Elevii vor primi manualele pe memory stick

Elevii de clasa a V-a vor primi, în septembrie, atât manuale tipărite cât și în format digital, pe memory stick. În Comisia de manuale a Ministerului Educației s-a hotărât achiziționarea unor manuale mai scumpe și de o calitate mai bună, a declarat secretarul de stat Liviu Pop

„Am pus accent pe calitate mai mult decât pe preț. Ne dormim manuale de calitate pentru clasa a V-a, iar elementul de noutate, dacă până acum, pentru manualele din ciclul primar exista pe suport electronic un CD, copiii de clasa a V-a vor primi un stick cu toate manualele care vor fi aprobate de către comisia de evaluare, în așa fel încât să aibă, pe suport electronic, toate manualele pentru clasa a V-a”, a spus Liviu Pop, citat de Mediafax.

Decizia este considerată a fi una buna, spun reprezentanții elevilor, dar nu pentru situația actuală a României. “Vorbim despre stick în condițiile în care avem o mare parte a populației din România neracordată la curent electric sau la apă curentă.

Propunerea ministerului este bună pentru cei mai mulți elevi, dar trebuie să meargă ministerul și pe zona de dezvoltare a bazei materiale, de dezvolatare a laboratoarellor de TIC pentru că avem ore de Tehnologia Inforrmației în planul cadru pentru gimnaziu, dar avem școli care nu au laboratoare sau calculatoare”, a explicat Alexandru Manda, președintele Asociației Elevilor din Constanța, pentru sursa citată.

Ministerul nu are încă o soluție pentru elevii din mediul rural, care nu au acces la calculator nici măcar la școală.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *