Selectați pagina

România. Elevii unui Colegiu din Gura Humorului au sărbătorit absolvirea în costume naţionale româneşti

România. Elevii unui Colegiu din Gura Humorului au sărbătorit absolvirea în costume naţionale româneşti

tineri-in-straie-traditionale-gura-humoruluiAbsolvenţii claselor a XII-a de la Colegiul “Alexandru cel Bun” din Gura Humorului au ales să sărbătorească finalul de liceu îmbrăcaţi în straie tradiţionale româneşti.

Băieţii şi fetele ce au absolvit clasa a XII-a au renunţat la robele de import şi s-au îmbrăcat în cămăşi şi ii româneşti. Domnişoarele şi-au făcut coroniţe din flori naturale.

“Solemnitatea momentului cursului festiv a fost dată de emoţia urcării pe scenă a premianţilor, de discursul şefei de promoţie, Adriana Harpailă (media 10) şi în mod special de imaginea copleşitoare a unor tineri adolescenţi care, într-o epocă a manelelelor şi a prostului gust au ales să poarte superba ie românească însoţită, la fete, de coroniţa din flori naturale. Diriginţii claselor a XII-a, cei care s-au alăturat gestului elevilor, au trăit împreună cu aceştia clipe de trăire românească prin culoarea şi unicitatea momentului“, a scris doamna profesoară Brînduşa Luminiţa Cîmpan.

Sursa: http://activenews.ro/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

2 Comentarii

  • marele Păcătos

   iată diferenţa dintre ţările europene şi sora noastră România..
   dar totuşi nu e pericolul în îmbrăcăminte cât în purtarea valorilor lăuntrice – duhovniceşti, şi ce foloseşte doar îmbrăcămintea tradiţională pe când faptele corespund cu ale celor lipsiţi de Dumnezeu?
   trebuie la frumuseaţa purtării veşmintelor naţionale să corespundă şi cea mai importantă parte, cea de bază, partea lăuntrică – duhovnicească.
   de altfel nimic nu mai contează, tot în iad îi merge calea,..dacă faptele nu se îndreptează,… de europeni în genere tac.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.