Selectați pagina

România. Din 2015, Serviciile medicale din ambulatoriu şi spital vor fi validate doar cu cardul de sănătate

România. Din 2015, Serviciile medicale din ambulatoriu şi spital vor fi validate doar cu cardul de sănătate

card-de-sanatateDin 2015, probabil din luna februarie, niciun serviciu medical nu va mai fi validat decât prin card, a anunţat, luni, preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, citat de MEDIAFAX.

Cardul naţional de sănătate reprezintă pentru noi un proiect strategic. În anul 2013 au fost tipărite 4 milioane de carduri, iar în anul 2014 au mai fost tipărite peste 9 milioane de carduri pentru persoanele asigurate cu vârsta de peste 18 ani. Până în prezent au fost distribuite aproximativ 12,5 milioane de carduri prin servicii poştale conform acordului-cadru şi a contractelor subsecvente încheiate cu CN Poşta Româna SA“, a precizat luni, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

În plus, până în prezent, au fost validate în sistem peste 120.000 de carduri de sănătate

Ciurchea a mai spus că aproape un milion de carduri se află încă în circiuitul poştal sau au fost returnate caselor de asigurări de sănătate.

Potrivit preşedintelui CNAS, tipărirea şi distribuirea cardului va continua pentru persoanele care împlinesc vârsta de 18 ani şi/sau dobândesc calitatea de asigurat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate.

La începutul anului 2015, după o perioadă în care vom rezolva toate problemele legate de modul de funcţionare care ne sunt semnalate de către furnizorii de serivcii medicale, decontarea serviciilor medicale se va face doar în baza cardului de sănătate. Cardul poate fi iniţializat, cu excepţia farmaciei, la orice furnizor, respectiv medic de familie, de specialitate din ambulatoriu sau din spital“, a mai spus Ciurchea.

Totodată preşedintele CNAS a vorbit despre dosarul electronic de sănătate (DES), dar şi despre factura electronică.

Până în prezent au fost introduse peste 3,6 milioane de dosare de sănătate la care au contribuit cu informaţii peste 6.200 de medici.

Din luna iunie 2014, emiterea facturilor către casele de asigurări se face online, în Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI), ceea ce reprezintă un beneficiu major al sistemului, a mai spus Ciurchea.

Sursa: mediafax.ro

2 Comentarii

  1. cristian

    satanistul vasile ciurchea

    Răspuns
  2. Ecaterina

    În România ești lăsat să mori dacă nu ai acest card. Nu contează că plătești asigurările, ci deținerea efectivă a cardului (dracului). Suntem destul de mulți care nu l-am luat și nici nu avem de gând să îl luăm.

    La recoltarea de sânge nu te întreabă dacă ai card, sângele ți-l ia oricum. Doar la acordarea asistenței medicale. Așa cum se retrage calul când simte că e pe moarte, așa mă voi retrage și eu, fără să știe nimeni. Că nu te lasă în pace nici după ce mori – te decopertează efectiv și îți ia totul din tine – membrane, vene, organe, membrele, pielea, chiar și capul, dacă au cui să îl vândă. Pe piața canibalilor prețul unui om viu este 1 milion de euro. Vânătoarea de oameni a început. Plecați din orașele mari cât mai repede cu putință.

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *