Selectați pagina

România. Cum vor arăta noile buletine electronice. Ai nevoie de cod PIN ca la cardul bancar

România. Cum vor arăta noile buletine electronice. Ai nevoie de cod PIN ca la cardul bancar

Noile cărți de identitate electronice vor conține date biometrice, precum imaginea facială și amprente,și vor fi accesate prin introducerea unui cod PIN.

Noul buletin nu va putea fi accesat decât asemenea cardului bancar, prin introducerea unui PIN de către utilizator.

Un proiect de lege, elaborat de de Ministerul Afacerilor Interne, prevede că buletinele actuale vor fi schimbate cu cărți electronice, care pot fi eliberate de la naștere, la solicitarea părinților, acestea urmând să aibă valabilitate doi ani, patru ani sau zece ani, în funcție de vârsta titularului.

Pe cartea electronică de identitate vor fi datele titularului care sunt și acum în actul de identitate, precum și date biometrice, respectiv imaginea facială și amprentele de la două degete. De asemenea, după introducerea cărții electronice de identitate nu va mai fi folosit cardul de sănătate.

Un document oficial al Ministerului de Interne, redactat săptămâna trecută și prezentat acum de Profit.ro, oferă noi detalii despre cum va funcționa noua carte de identitate. Comunicarea ministerului precizează, în primul rând, că datele cu caracter personal din buletin vor beneficia de măsuri de protecție expres prevăzute de lege.

Proiectul de lege prevede că persoanele care, din motive religioase sau de conștiință, refuză cartea electronică de identitate, vor putea obține o carte de identitate simplă.

Cartea electronică de identitate va conține date în format tipărit sau în format inscripționat prin tehnici speciale, date în format electronic, precum și elemente de particularizare și de siguranță.

1 Comentariu

  1. pcmouse

    Acesta este buletinul lui satan 666,nu luați!

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *