Selectați pagina

România. Cum sabotează Uniunea Europeană ţăranul român

România. Cum sabotează Uniunea Europeană ţăranul român

euroscepticismCred că v-aţi plictisit şi voi de refrenul propagandiştilor împuţiţi, care nu au muncit cu adevărat o zi în viaţa lor, dar care spun neîncetat că de aia merg lucrurile prost în România, pentru că românii sunt puturoşi şi “nu pun osul la treabă”, că românii “nu au curaj să-şi asume riscuri”, că ţăranii stau toată ziua la birt şi beau în loc să luccreze pământul, că viitorul României e agricultura, pentru că “de mâncare e nevoie tot timpul” şi tot ce trebuie să facem e “să ne apucăm de muncă” etc.

Dar uite că lucrurile nu stau deloc aşa cum spun truditorii cu gura! Românii muncesc din greu şi se chinuie să supravieţuiască, dar măreaţa UE, în care chipurile am intrat de bunăvoie, îi sabotează pe ţărani şi pe micii întreprinzători cu tot felul de norme şi reglementări, care fac practic imposibilă orice activitate economică independentă.

De curând micii producători de lapte şi brânzeturi au aflat că nu mai pot comercializa laptele şi produsele din lapte dacă nu îşi achiziţionează tancuri de răcire şi nu numără microbii din lapte, având  grijă ca numărul acestora să nu depăşească limita stabilită de hârţogarii de la UE. Plus de asta ei nu mai au voie să mai mulgă vacile, oile,caprele şi alte animale de ogradă cu mâna!

Şi asta nu e tot, iată ce mai zice Cotidianul despre condiţiile impuse ţăranilor care vând produse lactate în pieţe:

Producătorii care vând lapte în pieţe au de ales între a dispărea sau a scumpi marfa cu peste 20% din luna februarie, după ce normele europene care îi obligă să facă buletine lunare de analiză a laptelui şi care costă 180 de lei au intrat în vigoare, potrivit patronatului din domeniu.

“Problema producătorilor individuali, care desfac laptele pe tarabă în piaţă, este că pe lângă certificatul de sănătate de care aveau nevoie pâna acum vor trebui să aibă două buletine de analiză valabile pe o perioadă de o lună şi care să ateste conformitatea laptelui. Aceste certificate vor fi verificate de medicii veterinari din pieţe şi problema este că acestea costă în jur de 180 de lei”, a declarat agenţiei MEDIAFAX Claudiu Frânc, preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România.

Ce scop şi ce efecte au aceste norme UE? Măresc productivitatea? Nu! Scad costurile de producţie? Dimpotrivă! Încurajează dezvoltarea micilor afaceri? Sub nicio formă! Tot ce fac aceste norme idioate este să scoată de pe piaţă micii producători, lăsând loc liber multinaţionalelor cu produsele lor intens procesate, industrializate şi pline de chimicale.

Autor: Dan Tănăsescu, dantanasescu.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *