Selectați pagina

România: BOMBE CHIMICE frumos colorate

România: BOMBE CHIMICE frumos colorate

dulciuri otravaDulciuri care provoacă sindromul ADHD, sindromul de hiperactivitate cu deficit de atenţie, se găsesc cu uşurinţă în magazinele din România. Şi puţini sunt părinţii care îşi dau seama că aditivii prezenţi în jeleuri le transformă copiii în persoane agresive.

Sindromul de hiperactivitate este o tulburare controversată. Unii specialişti susţin că nu e vorba despre o problemă înnăscută, ci dobîndită, şi susţin că aditivii alimentari favorizează apariţia AHDH-ului.

De exemplu, jeleurile puternic colorate nu conţin nimic natural. Au doar arome sintetice. Fără urmă de fructe. Jeleurile conţin aditivi periculoşi: tartrazina, roşu carmin şi galben orange.

În multe ţări europene roşu carmin, tartrazina şi negru briliant sunt interzise. În tara noastră, însă, legea este permisivă. Dar cu o condiţie. Producătorul trebuie să scrie mare pe ambalaj: ATENŢIE! ACEST PRODUS CONŢINE ADITIVI CARE POT INFLUENŢA NEGATIV ATENŢIA ŞI CONCENTRAREA COPIILOR! Mesaj pe care producătorii români nu-l afişează niciodată pe produse.

Comercianţii care vînd dulciuri cu astfel de otrăvuri riscă amenzi pînă la 10.000 de lei, iar marfa este retrasă de la raft.

Sursa: noi.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.