Selectați pagina

România: „BIG BROTHER” pe șosele în minivacanța de Paști

România: „BIG BROTHER” pe șosele în minivacanța de Paști
Minivacanța de Paști vine cu zile libere, dar și cu o monitorizare atentă a polițiștilor! Așadar, mare grijă pentru șoferii care vor pleca la drum! Poliţiştii rutieri vor acţiona în teren cu peste 300 de aparate radar şi vor beneficia şi de suport aerian din partea elicopterelor Inspectoratului General de Aviaţie. Acestea vor monitoriza traficul de pe raza judeţelor Arad, Bihor şi de pe DN1, DN2, DN5, DN6, DN7, A1 şi A2, anunţă MAI.

 

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne au anunţat, joi, că Poliţia Rutieră va acţiona în teren cu peste 300 de aparate radar şi va beneficia inclusiv de suportul aerian al elicopterelor Inspectoratului General de Aviaţie care vor monitoriza traficul de pe raza judeţelor Arad, Bihor şi de pe DN1, DN2, DN5, DN6, DN7, A1 şi A2.

În aceste zile, vor fi mobilizate peste 50.000 de efective ale MAI – poliţişti, pompieri, paramedici, jandarmi, poliţişti de frontieră. Din datele MAI, în următoarele patru zile, urmează să fie organizate aproape 700 manifestări publice, evenimente culturale sau religioase la care vor participa peste 250.000 de oameni.

În altă ordine de idei, evitaţi, să afişaţi imagini din vacanţă pe reţelele de socializare, astfel încât locuinţele să nu devină ţinte pentru infractori. Pentru că, prin specificul lor, Sărbătorile Pascale presupun participarea la manifestări religioase cu public numeros, recomandăm atenţie sporită la bunurile personale şi evitarea conflictelor care pot degenera cu uşurinţă”, a declarat comisar-şef de poliţie Monica Dajbog, purtător de cuvânt al MAI.

Peste 350 de jandarmi montani sunt pregătiţi să vină în sprijinul cetăţenilor şi vor monitoriza, în permanenţă, zonele pe care turiştii le frecventează în această perioadă a anului.

De asemenea, Inspectoratul General de Aviaţie are pregătite 13 aeronave pentru a acorda sprijin celorlalte structuri operative ale MAI şi 8 pentru misiuni SMURD.

La graniţa cu Ungaria sunt deschise 11 puncte de trecere

În acest moment, la graniţa cu Ungaria sunt deschise 11 puncte de trecere şi sunt acoperite cu personal toate arterele de intrare şi ieşire, în total fiind 52 de fluxuri la intrarea în România şi 54 la ieşire.

“Pentru cetăţenii care se deplasează în Bulgaria, reamintim că în toate punctele de frontieră ale acestei ţări, taxele de drum se vor achita în numerar din cauza lucrărilor de mentenanţă la sistemul informatic.Autorităţile bulgare ne-au informat că vor suplimenta numărul de lucrători în toate punctele de frontieră pe timpul implementării manuale a datelor, dar vă rugăm să luaţi în calcul că timpul de tranzitare poate fi mai mare decât de obicei”, a mai spus Dajbog.

Peste 8.400 de poliţişti vor fi în stradă

Peste 8.400 de poliţişti vor fi în stradă și vor acționa pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, potrivit unui comunicat IGPR.

În fiecare zi, 5.551 de patrule de siguranţă publică, dintre care 396 pedestre şi 3.118 auto, vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

În perioada menţionată, sunt preconizate 194 de manifestări religioase, cultural – artistice și sportive de amploare (cu participarea a peste 1.000 de persoane), pe raza a 33 de judeţe şi a municipiului Bucureşti, în 194 de locaţii, la care vor participa aproximativ 348.400 de persoane.

Pe principalele drumuri naționale și autostrăzi vor fi prezenți, zilnic, 1.376 polițiști rutieri, pentru prevenirea accidentelor și fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcașurilor de cult și a stațiunilor turistice.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii vor folosi 314 de aparate radar, în întreaga țară, inclusiv echipamentele de ultimă generație (dispozitivele True Cam).

Poliţiştii de la transporturi vor patrula în 288 de trenuri de călători, cu precădere pe rutele către staţiunile montane şi litoral, precum şi în 264 de staţii şi triaje de cale ferată, în 13 aerogări şi 26 porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *