Selectați pagina

România. Big Brother, made in China. Sistem de monitorizare video adus din China

România. Big Brother, made in China. Sistem de monitorizare video adus din China

recunoastere facialaDragnea negociaza pentru primul oras din Romania ce va fi monitorizat cu un sistem ca-n filme. Romania ar putea fi supravegheata de un sistem de monitorizare adus din China, sistem care va contine si un program de recunoastere faciala, asa cum vedem prin filme.

[youtube]http://youtu.be/PEUSyNrr7u4[/youtube]

Vice-premierul Liviu Dragnea se afla in China, unde a discutat cu giganti in domeniu despre implementarea unui proiect-pilot intr-un oras din Romania.

Se pune insa intrebarea daca acest sistem nu incalca dreptul la intimitate al cetatenilor filmati pe strada cu camere inteligente.

Daca fotografia unei persoane a fost deja introdusa in baza de date, este o chestiune de minute pana cand dispecerul unui asemenea sistem de recunoastere faciala poate sa o depisteze in trafic prin intermediul camerelor de supraveghere, folosind bineinteles tehnologia de ultima ora.

Sistemul poate recunoaste fetele trecatorilor si poate accesa baza de date cu criminali cunoscuti. Poate preveni astfel o crima inainte sa se intample.

Inca din 2013, chinezii ii prezentau premierului roman, aflat in vizita oficiala in China, sistemul de supraveghere, iar Victor Ponta se arata interesat.

As vrea sa implementez un asemenea sistem in Romania, dar mai inainte trebuie sa intreb presa daca e de acord si sa ii conving ca Guvernul va supraveghea totul“, spunea Ponta, in 2013.

Acum vicepremierul Liviu Dragnea se afla in China si a discutat despre instalarea acestui sistem cu cele doua mari companii de telecomunicatii chineze.

Am propus sa identifice un oras unde sa dezvolte un proiect-pilot pentru un sistem de supraveghere pentru siguranta cetateanului“, a spus Dragnea.

Ce nu stie vicepremierul este ca ZTE e pe cale sa instaleze un astfel de sistem intr-un oras din sudul Romaniei, proiect tinut deocamdata secret.

42 de camere sunt aduse pentru acel oras – camere de luat vederi, exista un software cu sistem de recunoastere achipului si un centru de virtualizare a imaginii si un centru de stocare si un dispecerat de interventie care notifica politia locala sau alte unitati“, a spus Lorian Vintila, directorul ZTE Romania.

Pretul unei astfel de camere de supraveghere ajunge la 500 de euro.

Acum, atat ZTE, cat si Huawei, vor instala sisteme de supraveghere intr-un alt oras din Romania, pe care il vor stabili dupa discutii si cu premierul.

Ne referim la un pilot de monitorizare video si supraveghere. Softul care sa poata faca monitorizarea poate sa aiba aplicatie de tip plate recognition, sa ai identificarea numerelor de inmatriculare a automobilelor, daca se intampla infractiuni sau trebuie aplicate amenzi. Pot sa aiba diverse softuri care sa faca recunoastere de permietru, inclusiv de face recognition“, a spus Vlad Doicaru, directorul Huawei Romania.

Monitorizarea traficului face parte dintr-un memorandum mai amplu semnat de guvern cu Huawei in noiembrie, care mai prevede realizarea unei infrastructuri nationale de informatii si comunicatii. Documentul a fost criticat de presedinte.

Securitatea nationala nu se da pe mana unor firme IT straine, indiferent cat de prieteni am fi cu o tara sau cu alta“, a spus Basescu.

Huawei spune ca a instalat deja un sistem de monitorizare a traficului in Chisinau, in timp ce ZTE a montat 20.000 de camere de supraveghere pentru primaria din Marsilia, dar si sisteme similare in Londra sau Moscova.

Sursa: http://stirileprotv.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

 1. marele Păcătos

  La noi în RM la fel, made in kitai.

  Dacă Sfinţii au proorocit că războiul îl va începe budiştii, ce probleme atunci?

  Scriptura zice războiul va în cepe atunci când se vor ridica: “neam peste neam şi împărăţie peste împărăţie”.

  Apocalipsa ne vorbeşte “numărul oştilor era de douăzeci de mii de ori câte zece mii de călăreţi”

  200 de lămâi, s-a presupus că merge vorba de china.

  dacă vor asalta Moldova această unealtă a satanei – să fim plini de vitejie, că nu frica de a pierde trupul la vremea încercării ne este garantul vieţii veşnice, ci împlinirea Poruncilor Sfinte.

  “Eu sunt Domnul Dumnezeul tău; Să nu ai alți dumnezei afară de mine.”

  omul din fire este rob.
  aici pe pământ ne alegem, rob ai oamenilor şi ai satanei, sau rob/ostaş ai Lui Hristos.

  rob ai sistemului cu “botezul” satanei, primind număr în loc de Nume de Sfânt, sau primind doar 1 singur Botez Sfânt, că nu poate omul să slujească la 2 stăpâni, dar nici urina nu se poate face agheazmă.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.