Selectați pagina

Şi totuşi bisericile le mai deschideţi anul ăsta? Autorităţile NU iau în calcul deocamdată reluarea slujbelor în biserici

Şi totuşi bisericile le mai deschideţi anul ăsta? Autorităţile NU iau în calcul deocamdată reluarea slujbelor în biserici

Notă: Şi totuşi bisericile le mai deschideţi anul ăsta? Klaus Iohannis anunță deschiderea sălilor de fitness, a grădinițelor și creșelor private, a piscinelor și a mall-urilor dar nu menţionează nimic despre deschiderea bisericilor. Sunt bisericile mult mai expuse ca mediu de răspândire a Covid-19 decât cele de mai sus mai ales cand Organizaţia Mondială a sănătăţii si-a schimbat poziţia şi a declarat că “Transmiterea coronavirusului de către asimptomatici este foarte rară”?

Ministrul Sănătății a declarat miercuri seară, în legătură cu măsurile din 15 iunie, că reluarea slujbelor în lăcașurile de cult nu este luată în calcul deocamdată.

România rămâne singura țară din regiune care nu permite efectuarea slujbelor religioase în biserici. Coeficientul de gravitate al pandemiei este de 71 (victime/ 1 milion de persoane), mai mic față de 353 în Olanda, 564 în Italia, 106 în Germania sau 75 în Austria.

În aceste țări slujbele în locașurile de cult sunt permise, adaptat la condițiile de igienă și distanțare socială.

Pe de altă parte Georgia sau Bulgaria nu au sistat în timpul pandemiei slujbele în biserici și nici nu s-au confruntat cu o creștere a cazurilor.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că după 15 iunie se pot redeschide mall-urile, fără restaurante și fără locuri de joacă. Vor fi posibile evenimente private cu număr limitat de persoane și va fi posibilă redeschiderea after-school-urilor și grădinițelor private.

Sursa: https://www.news.ro/social/ministrul-sanatatii-intrebat-de-ce-nu-pot-asista-suporterii-la-meciuri-o-galerie-nu-cred-ca-poate-pastra-o-distantare-sociala-reluarea-slujbelor-in-biserici-nu-intra-in-discutie-pentru-15-iunie-1922404310002020062019387354

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке