Selectați pagina

România: AMENDA PENTRU TOTI CRESCATORII DE ANIMALE CARE NU ANUNTA DECESUL ACESTORA IN CEL MULT 24 DE ORE

România: AMENDA PENTRU TOTI CRESCATORII DE ANIMALE CARE NU ANUNTA DECESUL ACESTORA IN CEL MULT 24 DE ORE

ciobanTaranii ar putea fi amendati daca nu anunta decesul animalelor in cel mult 24 de ore. Proiectul in acest sens a fost elaborat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si pus in dezbatere publica.

Toti crescatorii individuali risca amenzi, daca nu anunta autoritatile locale, mai exact primariile, de decesul animalelor din gospodarie. Amenda ar putea varia intre 100 si 200 de lei. Daca legea va intra in vigoare,persoanele vizate vor trebui sa anunte autoritatile responsabile pentru sectorul teritorial unde are loc decesul.

Potrivit proiectului de ordonanta, crescatorii individuali trebuie sa ia legatura cu autoritatile in maximum 24 de ore. In urma sesizarii, acestea trebuie sa intocmeasca registre de evidenta a transporturilor, categoriilor si cantitatilor de subproduse de origine animala trimise catre spatiile de neutralizare. Ulterior, cadavrele vor fi transportate spre unitatile specializate.

Cazul fermelor este unul diferit. Acestea au obligatia sa ia masuri pentru prevenirea imbolnavirii animalelor, oamenilor sau poluarea mediului. Amenzile in acest caz sunt mai mari si ar putea ajunge pana la 1.000 de lei.

Totusi, se ia in calcul situatia in care transportul spre unitatile de neutralizare ar fi dificil. In acest caz, ingroparea cadavrelor ar fi facuta in locuri special amenajate, dar doar sub indrumarea autoritatilor.

Actul normativ se afla inca in dezbatere publica si urmeaza sa fie luata o decizie.

Sursa: incont.stirileprotv.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii