Selectați pagina

România: Afișe blasfematoare cu doctori înfățișați ca-n icoane, stârneşte reacții vehemente pe rețelele de socializare

România: Afișe blasfematoare cu doctori înfățișați ca-n icoane, stârneşte reacții vehemente pe rețelele de socializare

Afișe ciudate care au apărut în spații publicitare în București și Iași au stârnit reacții vehemente pe rețelele de socializare.

Unele din comentarii:

Mircea Puşcaşu: Pare ca un mesaj semnal de schimbare spre noua eră post corona. Intrare sub binecuvântarea salvatorilor farmaco-sanitari care sunt sub auspiciile aureolare ale coronei cu spini (spikes) ce par a fi hirotoniți de însuși mărețul Bill Geiț. Ca un indemn la supunere in fața dictaturii politico-medico-farma-vaccinaliste globale. Cum sintetic zicea Andrei Manea: Marele Vaccinator : “Binecuvântarea științei să fie cu voi cu toți! Veți trăi, dar nu veți fi liberi!”

Dan Chitic: Va amintiți când va spuneam ca suntem martorii nașterii unei noi “religii” inchinatoare la o nesfântă treime: Statul, Știința (Medicina) și “sfântul” Covid? Aveți dovada ca nu m-am înșelat! La fiecare colț de stradă: “Apar icoane noi, puteti uita de bisericile inchise” așa cum spune Radu Iliescu.

Bogdan Alexandru Duca: Sfinții și zeii bravei lumi noi în iconografie manga. Delir artistic și propagandistic, dar pe gustul publicului țintă: hipstero-fasciștii cu #.

Catalin Ioan Berenghi: A INCEPUT BATJOCORIREA ORTODOXIEI! ALO, Biserica Ortodoxă Română, VOUA VA PLACE??? EU NU POT TOLERA ASA CEVA! Pentru „autorități” primul panou se află în București str Bogdan Petriceicu colț cu Mihail Kogălniceanu, Hula împotriva Lui Hristos Dumnezeu, ne va da Dumnezeu pe măsura atitudinii , nu numai în București se pun asemenea mizerii , in orasele mari.

Eduard Barbu: Întrebare simplă – ce e cu panarama asta de campanie? Nu de alta, dar mai zilele trecute mă gândeam că, în cheie simbolică, în eventualitatea împlinirii scenariului “toți românii trebuie să poarte măști după 15 mai”, parcă s-ar pune României… BOTNIȚE.

 

Este vorba despre niște imagini care par să ilustreze medici în ipostaze religioase, inclusiv una în care este înlocuită figura lui Iisus Hristos cu cea a unui medic, afișul aducând izbitor cu icoana „Hristos Pantocrator”, relatează Active News.

Un alt desen a pus un doctor în locul Maicii Domnului din celebra icoană catolică „Doamna noastră din Guadalupe”. Alte imagini reprezintă deități din alte religii.

Campania a fost realizată de către compania McCann România, având scopul declarat de a „mulțumi doctorilor care luptă în fiecare zi pentru a ne ține în siguranță”.

Reacțiile românilor nu au fost deloc plăcute la adresa campaniei, majoritatea arătându-se deranjați de simbolistica folosită de către agenție.

Într-o reacție obținută de ActiveNews, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a calificat campania drept „O încercare penibilă situată sub semnul gros al prostului gust hrănit bulimic de incultură și de o ideologie hidoasă care nu știe decât să caricaturizeze creștinismul”.

Acesta a spus că este o ofensă adusă medicilor.

„Cred că este vorba despre o ridicolă campanie de promovare a unei viziuni distopice asupra situației provocate de pandemie. O încercare penibilă situată sub semnul gros al prostului gust hrănit bulimic de incultură și de o ideologie hidoasă care nu știe decât să caricaturizeze creștinismul.

Cum altfel să explici deificarea iconică a unor personaje care trimit la imaginea medicului sublimat grotesc într-un „sfânt” cu aer hristic?

Nu este vorba, deci, doar despre un demers blasfemiator (care ar trebui în mod deschis asumat și revendicat, inclusiv în registrul finanțării și aprobării), ci și de o ofensă adusă categoriei profesionale atât de onorabile a medicilor, care, ca noi toți, nu se cred cu certitudine sfinți sau mântuitori improvizați și nu pretind un obscen cult public”, a declarat Bănescu pentru ActiveNews.

Autoarea desenelor este o tânără care colaborează și cu Libertatea sau Scena 9, publicații cunoscute pentru poziționarea la extrema stângă a mass-media. În urma torentelor de reacții negative la postarea cu imaginile, ilustratoarea a șters-o de pe facebook, dar este disponibilă pe Instagram.

https://www.instagram.com/p/B_ekgEDpapS/

https://www.instagram.com/p/B_KkIA8pTcz/

https://www.instagram.com/p/B_IAG-nJuxy/

https://www.instagram.com/p/B_E1_LGJNAp/

https://www.instagram.com/p/B_CX2X3pc_E/

https://www.instagram.com/p/B_AQQ6nplZ1/

https://www.instagram.com/p/B-9HXOXJkHM/

 

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *