Selectați pagina

România a adoptat o lege care înăsprește pedepsele pentru cei care abuzează sexual copiii

România a adoptat o lege care înăsprește pedepsele pentru cei care abuzează sexual copiii

Camera Deputaților a aprobat, marți, un proiect de lege care vizează înăsprirea pedepselor pentru agresiunile sexuale împotriva minorilor, inițiat de deputatul independent Oana Bîzgan și semnat de parlamentari din tot spectrul politic, relatează Active News.

Decizia deputaților a fost luată cu 289 de voturi „pentru” și o abținere.

„În România orice persoană care tratează un minor sau o altă persoană vulnerabilă într-un mod nepotrivit trebuie să plătească și să primească o pedeapsă proporțională cu trauma suferită de victima sa. Avem datoria să punem pe primul loc victima și nu infractorul”, a spus deputatul independent Oana Bîzgan, inițiatorul proiectului.

Proiectul are ca obiect de reglementare modificarea și completarea Legii nr.286/2009, în scopul asigurării unei mai bune protecții a minorilor față de abuzurile sexuale.

Totodată, se preconizează modificarea art.223 alin.(2) din Legea nr.135/2010, în sensul prevederii în mod expres a posibilității dispunerii luării măsurii arestării preventive în cazul în care din probe rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârșit infracțiunea de act sexual cu un minor, de racolare a minorilor în scopuri sexuale sau ultraj contra bunelor moravuri, în plus față de infracțiunile enumerate în prezent în cuprinsul normei supuse intervenției legislative.

Potrivit CSM, în ultimii nouă ani au fost înregistrate 8.543 de cazuri de viol și 2.927 de cazuri de act sexual cu un minor.

Legea urmează să fie trimisă președintelui Klaus Iohannis la promulgare.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке