Selectați pagina

Robotul care frecventează şcoala. CITEŞTE istoria unui copil, înlocuit la lecţii de un mecanism

Robotul care frecventează şcoala. CITEŞTE istoria unui copil, înlocuit la lecţii de un mecanism

Printre elevii din scoala primară “Winchester”, din New York, îşi face studiile un robot de 120 de centimetri. Noua tehnologie înlocuieşte un băiat de 7 ani, pe nume Devon Carrow, care nu poate participa personal la lecţii din cauza unor probleme seriose de sănătate.

1

Robotul a fost realizat de către compania americană VGO Communications, al cărui sediu se află în Nashua, New Hampshire. Băiatul poate asistă la lecţii prin translare video, fizic aflându-se acasă. Cel mai uimitor lucru este faptul  că elevii nu consideră robotul o maşină tehnică, ci se comportă aşa, de parcă în locul lui ar fi fost Devon.

2

3

Deşi colegii îl agreează pe Devon, unii părinţi consideră un impediment de integrare în societate pentru restul colegilor.  Familia Carrow  a fost nevoită să aplice la alte şcoli, dar au fost refuzaţi de către cadrele didactice, iar şcoala “Winchester”  a fost mai indulgentă.

4

Băiatul  nu iese din casă absolut de loc. Acesta suferă de alergii alimentare severe, fapt care l-au dus de două ori în pragul morţii. Devon nu este sfiat de această metodă de învăţământ. Asta pentru că în realitate,  băiatul nu a frecventat niciodată şcoala.

5 6

7 8

Sursa: zumi.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.