Printre elevii din scoala primară „Winchester”, din New York, îşi face studiile un robot de 120 de centimetri. Noua tehnologie înlocuieşte un băiat de 7 ani, pe nume Devon Carrow, care nu poate participa personal la lecţii din cauza unor probleme seriose de sănătate.

1

Robotul a fost realizat de către compania americană VGO Communications, al cărui sediu se află în Nashua, New Hampshire. Băiatul poate asistă la lecţii prin translare video, fizic aflându-se acasă. Cel mai uimitor lucru este faptul  că elevii nu consideră robotul o maşină tehnică, ci se comportă aşa, de parcă în locul lui ar fi fost Devon.

2

3

Deşi colegii îl agreează pe Devon, unii părinţi consideră un impediment de integrare în societate pentru restul colegilor.  Familia Carrow  a fost nevoită să aplice la alte şcoli, dar au fost refuzaţi de către cadrele didactice, iar şcoala “Winchester”  a fost mai indulgentă.

4

Băiatul  nu iese din casă absolut de loc. Acesta suferă de alergii alimentare severe, fapt care l-au dus de două ori în pragul morţii. Devon nu este sfiat de această metodă de învăţământ. Asta pentru că în realitate,  băiatul nu a frecventat niciodată şcoala.

5 6

7 8

Sursa: zumi.md