Selectați pagina

Roboții și „Agenți Inteligenți” vor elimina 6% din job-urile din întreaga lume în următorii cinci ani

Roboții și „Agenți Inteligenți” vor elimina 6% din job-urile din întreaga lume în următorii cinci ani

robotiÎn următorii cinci ani roboții și așa-numiții „Agenți Inteligenți” vor elimina aproape șase la sută dintre joburile din întreaga lume. Este vorba despre locuri de muncă legate de serviciile pentru consumatori. „În pericol” major sunt profesiile precum a celor de analiști, servicii taxi, transport, arată raportul publicat de Forrester și citat de CNBC.

Agenții inteligenți, roboții chat și agenții digitali includ serviciile Alexa – lansat de Amazon, Sirri al Apple, Google Now al Alphabet și Facebook Messenger. Aceste produse sunt conduse de inteligența artificială și pot înțelege obiceiurile unei persoane, să interpreteze nevoile acestora și să ia decizii în locul lor.

Serviciile și aplicațiile bazate pe inteligență artificială vor schimba marea parte a industriilor, rezultând cu redistribuirea locurilor de muncă, consideră Forrester.
În anul 2021 roboții vor fi mult mai buni la înțelegerea limbajului uman, mai buni la a învăța cu ajutorul consumatorilor și își vor spori abilitatea de a dezvolta scenarii complexe.

Agenții inteligenți vor deveni mult mai de folos pentru oameni în următorii cinci ani, consideră autorii raportului.

Facebook și Google lucrează în prezent la crearea unui set de servicii bazat pe inteligență artificială și cognitivă. În anul 2021, se așteaptă că vom putea dispune deja de servicii pentru a măsura afacerile noastre și pentru a fura consumatori de la concurență.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *