Selectați pagina

Roboții preiau tot mai multe profesii umane

Roboții preiau tot mai multe profesii umane

robotRoboții au înlocuit cu succes brațele de muncă în uzine și chiar în rândul comercianților. Avocații, arhitecții și doctorii cred încă că profesiile și viitori lor sunt în siguranță și se află foarte departe de inteligența artificială.

Iar această convingere este în întregime greșită, conform cărții care urmează să iasă de sub tipar, „Viitorul Profesiilor: Cum tehnologiile vor influența activitatea omului”. Autorul Richars Susskind, care este consilier guvernamental și profesor la Institutul de Internet Oxford, împreună cu fiul său Daniel Susskind, lector la Universitatea Oxford, au efectuat sute de interviuri și au formulat o teorie sociologică și economică pentru a anunța concluzia lor provocatoare: inteligența artificială va transforma dramatic raportul de lucrători din clasa de mijloc, în favoarea roboților.

Cercetătorii Susskind susțin că pe termen scurt, inteligența artificială va mări eficiența profesiilor. Dar când roboții vor începe să preia mai mult lucru, oamenii vor constata că funcția de doctor sau avocat vor fi înlocuite cu titluri ca „inginer de cunoștință” sau „furnizor de sisteme”.

„Nu este greu să faci o concluzie, dacă va rămâne mai puțin de făcut pentru oameni”, declară Daniel Susskind pentru Quartz. „Dacă roboții și sistemele vor avea mai multe sarcini, așa cum le vedem noi, atunci apare întrebarea: Ce va rămâne pentru oameni?”.

În cartea semnată de cercetătorii britanici, aceștia susțin că cele mai bune profesii vor supraviețui, dar numărul acesta este relativ mic: „ Cele mai bune și renumite profesii se vor menține o perioadă mai îndelungată în mâinile oamenilor”, au anunțat aceștia.

Sursa: timpul.md

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *