Selectați pagina

Roboţii, cei mai eficienti prieteni ai omului?

Roboţii, cei mai eficienti prieteni ai omului?

robotRoboţii parasesc deja incintele fabricilor si patrund incet, dar sigur in casele noastre, in hoteluri, restaurante şi în alte spaţii ale vieţii cotidiene. Peste circa cinci ani, un robot pe post de picolo sau chelner va fi ceva banal, iar un umanoid facand curat prin casă, golind lăzile de gunoi sau jucand tenis cu proprietarul lui nu va mai ului pe nimeni, afirma Rich Mahoney, director al programului de robotică din cadrul SRI International, unul dintre cele mai cunoscute centre de cercetări din Silicon Valley.

‘Oamenii sunt speriat de gandul ca roboţii ar putea prelua controlul asupra lumii sau putea ocupa toate locurile de muncă, dar eu cred că vor fi multe cazurile în care roboţii vor veni şi vor face lucruri bune’, a estimat inginerul, care conduce o echipă de 60 de persoane.

Mahoney a menţionat , drept exemplu, cazul medicinei, domeniu în care roboţii îi ajută deja pe chirurgi să opereze cu mai multă precizie. ‘Dacă ne gândim cum era lumea acum o sută ani, ne dăm seama cat s-a evoluat. Cateva automobile, fara calculatoare, iar activitatea era în mod fundamental agricolă. Schimbarea a fost uriaşă’, a subliniat acesta.

SRI definitivează robotul ‘Proxy’, un umanoid care ar putea fi utilizat în operaţiuni de salvare în caz de catastrofă, dar şi în agricultură şi în minerit, şi pe care laboratorul din Menlo Park speră să-l scoată pe piaţă chiar în 2015.’Este un umanoid care merge şi a fost conceput pentru a fi excepţional de eficient’, a afirmat Mahoney.

Robotul ‘Proxy’ va putea să culeagă fructe şi legume şi să realizeze numeroase activităţi în agricultură. Va putea, de asemenea, să înlăture dărâmături şi să caute persoane dispărute în urma unei catastrofe.

‘Imaginaţi-vă un robot care poate să intre într-o clădire cuprinsă de flăcări şi să salveze vieţi sau, în cazul unui dezastru ca la Fukushima, să intre în uzina nucleară şi să închidă valve’, a mai spus Mahoney..

Sursa: http://incomemagazine.ro

1 Comentariu

 1. Ecaterina

  „Îți dau lacrimile” când încep „injinierii” ăștia să înșire „beneficiile” mașinilor lor. Trebuie ca un om să aibă lobotomia făcută la zi, ca să se bucure „deplin” de toate acestea.

  Rugăciune, post și milostenie, zilnic. Să ne rugăm la Dumnezeu să ne scurteze zilele urâciunii acestei lumi.

  Nu uitați fraților! Jidovii au nevoie de mărire lumească, de „recunoaștere” a „poporului lor ales”. Au nevoie să fie adulați, iubiți și periați vârtos. Mândria lor este nemăsurată, iar „ADMIRAȚIA” este combustibilul fără de care puterea lor este egală cu ZERO. Puterea lor stă în admirație, iar lobotomizații le întrețin această putere. În final, nici admirația nu le va fi de ajuns. Pentru a deține controlul total, vor cere realmente iubirea noatră. Se vor folosi de învățătura Biblică, în care suntem învățați să ne iubim dușmanul. Dumnezeu ne-a dat, însă, puterea de a discerne binele de rău, adevărul de minciună, liberul arbitru.

  Dumnezeu să ne ajute. Amin.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *