robotiiMai multe tipuri de roboti au fost prezentate la International Living Machines, o conferinta menita sa-i ajute pe oamenii de stiinta sa inteleaga natura mult mai bine.

Ingrijita de University of Sheffield din Marea Britanie, conferinta International Living Machines a adus la un loc robotii meniti sa ne faca viata mai usoara in viitor. Pe langa exemplare care imita comportamentul caracatitelor, viermilor sau pestilor, exista si roboti care se pot „imprieteni” cu oamenii sau care, chiar, pot desena in locul acestora.

De exemplu, Robotthespian, o creatia a Engineered Arts, poate interactiona cu oamenii vorbind si folosindu-si ochii foarte expresivi. Robotul a fost creat pentru a distra audienta dar este vazut si ca un instrument in slujba stiintei.

Paul, un alt robot, poate desena dupa model folosindu-se de mai multe tehnologii sofisticate. Dezvoltat de Patrick Tresset, robotul Paul poate termina un portret in cel mult 30 de minute. Toate exemplarele expuse la conferinta din Sheffield vor fi studiate indelung de companiile producatoare de roboti pentru eventuala fabricare a modelelor viabile.

Sursa:voceabasarabiei.net