Selectați pagina

Roboţi-poliţişti vor patrula străzile din Dubai începând cu 2017

Roboţi-poliţişti vor patrula străzile din Dubai începând cu 2017

robot-politistRoboţi-poliţişti vor patrula străzile din Dubai începând cu 2017, colaborând cu forţele locale de ordine. Cele mai noi prototipuri au fost dezvăluite în cadrul GITEX – Expoziţia de Tehnologie şi Informaţii din Golf.

Un astfel de robot a fost expus la târg, salutând oaspeţii şi strângându-le mâinile. Robotul este dotat şi cu un touchscreen ce poate fi folosit pentru a raporta crime sau pentru a achita amenzi din trafic. Robocop-ul din Dubai are şi capacitatea de a scana feţe.

Poliţia din Dubai, supercomputerul celor de la IBM Watson şi compania Google lucrează împreună pentru a adăuga un asistent virtual robotului, astfel încât acesta să poată răspunde comenzilor vocale.

Folosind inteligenţa artificială, ei speră să creeze roboţi care să poată repera oameni de la 10 sau 20 de metri distanţă, să îi salute şi să discute cu ei.

„Va fi folosit în primă fază în zonele turistice, pe lângă Burj Khalifa sau Dubai Mall, iar din 2020 vrem să acopere toată zona metropolitană”, a declarat Adnan Ali, şeful Departamentului de inovaţie tehnică din cadrul Poliţiei Dubai.

Bogdan Angheluta, businessmagazin.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

 1. octoviv

  Ce relatați dumneavoastră aici e cea mai fericită situație, cea mai spurcată și drăcească, programată tot pentru 2017, este asta:

  http://www.mirror.co.uk/news/weird-news/sex-robots-fully-functional-genitalia-9161419

  Iertați-mă.

  Doamne Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Sale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfântului Părinte Mărturisitor Gavriil Georgianul, ale Sfintei Cuvioase Maici Maria Egipteanca, ale Sfintei Mare Mucenițe Tomaida, ale Sfintei Mare Mucenițe Agnia (prăznuită pe 21 ianuarie), ale Sfântului Mare Mucenic Ioan Valahul, ale tuturor Mărturisitorilor Săi, ale tuturor Cuvioșilor Săi și ale tuturor Sfinților Săi din Biserica Sa Biruitoare, cu Sfântă Crucea Sa, să ne învețe, să ne înțelepțească, să ne lumineze, să ne întărească ca să nu Îl părăsim pe El și Sfânta Lui Biserică, să ne ierte pentru tot cât L-am supărat și cât Îl supărăm, să ne apere, să ne păzească, să ne acopere cu acoperământul aripilor Sale, să ne miluiască și să ne mântuiască și pe noi.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.