Selectați pagina

Roadele nediscriminării: Monument dedicat sfîrșitului rasei albe în Olanda

Roadele nediscriminării: Monument dedicat sfîrșitului rasei albe în Olanda

În orașul olandez Utrecht va fi amplasată, sau mai bine zis culcată, statuia din imaginea de mai sus. Pe orizontal. Pentru că, așa cum scrie presa franceză, ea simbolizează decăderea omului alb.

Pe Twitter, pe contul @DefendEuropa, sunt popularizate imaginile statuii ce înfățișează un om alb care se prăbușește, fiind însoțit de cunoscuta expresie „Sic transit gloria mundi” (Așa trece gloria lumii).

Potrivit ziarului Liberation, pe un panou informativ apare fotografia statuii și se spune că aici se va construi un „monument pentru sfârșitul hegemoniei occidentale”, fără a se specifica data la care va fi inaugurat.

Jurnaliștii francezi au vrut să afle din olandeză dacă se menționează undeva construirea unei astfel de statui. Și au aflat că site-ul de știri NU.nl a scris că mai toți comercianții din jurul orașului Neude s-au declarat deranjați de lucrările de artă construite aici ca parte a Festivalului de Artă SPRING.

Iar de pe site-ul autorului lucrării „Sic transit gloria mundi”, Dries Verhoeven, au aflat ce a vrut să spună acesta: „Chiar în momentul în care statuile colonialiste au devenit controversate, dominația occidentală dă și ea semne de declin, iar acest aspect cere o nouă privire a noastră asupra lumii”.

În final, într-o piață a orașului Utrecht va fi construită o statuie a unui bărbat alb uriaș căzut la pământ…

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *