Selectați pagina

Ritmul de vaccinare a populaţiei Republicii Moldova scade simţitor

Ritmul de vaccinare a populaţiei Republicii Moldova scade simţitor

Potrivit TVR Moldova, în ultimele două săptămâni, numărul celor care au venit la centrele de imunizare a scăzut de aproape 2 ori şi jumătate. Această tendinţă e vizibilă şi la punctele mobile de vaccinare deschise în Chişinău.

se vaccineaza putini in moldova

Ritmul de vaccinare a populaţiei Republicii Moldova scade simţitor

A bătut vântul la punctul mobil de vaccinare care a funcţionat pe strada Alba Iulia din Chişinău.

4 tipuri de vaccinuri au fost puse la dispoziţia doritorilor de a se imuniza: Johnson & Johnson, Pfizer, Astrazeneca şi Sinopharm.

În prima parte a zilei s-au vaccinat aproximativ 50 de persoane.

LILIANA GODOROJA, medic de familie: „Vedeţi mai multă lume care vine să se vaccineze sau din contra a scăzut numărul? A scăzut numărul. Şi care ar fi motivele? Cred că prea mult informaţie anti-vaccin pe reţelele de socializare. Oamenii îşi permit să citească şi să nu ne asculte pe noi. E cazul să ne asculte pe noi, medicii ce spunem noi. Cazurile astea, de mărire a numărului de infectaţi îi va autosesiza pe oameni şi o să înţeleagă că e cazul să începem să ne vaccinăm, să stopăm măcar cazurile grave.”

Un simplu calcul în baza cifrelor prezentate de Ministerul Sănătăţii arată că ritmul de vaccinare anti-covid este în cădere liberă. De exemplu, în perioada 16-22 august, adică în urmă cu două săptămâni, s-au vaccinat aproape 74 de mii de persoane. Raportat la această săptămână, numărul celor vaccinaţi e de 32 de mii, adică de aproape două ori şi jumătate mai mic, dacă nu luăm în calcul datele de azi care deocamdată nu au fost prezetate.

RITMUL DE VACCINARE ANTI-COVID ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Săptămâna 30 august-4 septembrie: 32 329 persoane imunizate
Săptămâna 23-29 august: 48 013 persoane imunizate
Săptămâna 16-22 august: 73 468 persoane imunizate

Potrivit datelor oficiale publicate de Ministerul Sănătăţii, până acum s-au vaccinat anti-covid peste 703 mii de persoane. Obiectivul setat de autorităţile fiecărui stat este atingerea unei rate de vaccinare de cel puţin 70%. Până acum s-au vaccinat complet aproape 20 la sută dintre cetăţenii Republicii Moldova.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.