cardDeputații Dumei de Stat din Zona Autonomă Hanti-Mansiisc – Yugrii au aprobat proiectul de lege privind cartelele electronice universale, reglementarea lor de producție, eliberarea și deservirea pe teritoriul regiunii.

Cartela, care prin cerere va fi eliberată yugorchenilor deja de la 1 ianuarie 2013, va combina în sine marea parte a documentelor necesare unui cetățean. În special, aceasta va conține polița obligatorie de asigurare a asistenței medicale, permisul de conducere, precum și alte informații despre persoana.

În plus, cartela este prevăzută și pentru plățile bancare a serviciilor publice în formă electronică, mulțumite căreia deținătorul cartelei electronice va putea primi și achita toate serviciile prevăzute în cadrul județului. La fel cartela poate fi un înlocuitor pentru un card bancar standart.

Introducerea cartelelor electronice universale pe teritoriul zonei autonome Hanti-Mansiisk va fi realizată pe baza sistemului deja existent a cardurilor de plați-sociale „Yugra”. Locuitori regiunii vor avea posibilitatea de a primi cartela, de la 1 ianuarie 2013. Începând cu luna ianuarie 2014 cartele se vor elibera tuturor Yugorcenilor cu excepția celor care vor scrie cerere de refuz.

Traducere pentru apărătorul de pe: 3rm.info