Selectați pagina

Reuniune solemnă a ereticilor în oraşul Gomel, Belarus

Reuniune solemnă a ereticilor în oraşul Gomel, Belarus

În data de 9 august 2017, de sărbătoarea Sfîntului Mare Mucenic şi Vindecător Pantelimon, la începerea sfintei liturghii în catedrala Sfinţilor Petru şi Pavel din oraşul Gomel, într-o mare adunare de credincioşi catolici, a fost adus chivotul cu o parte din moaştele Sf. M. Mc. Pantelimon.

Delegaţia din Italia, care a fost condusă de cardinalul Locri şi Gerace Francesco Oliva, a fost întîmpinată de preasfinţitul Ştefan, Episcop de Gomel şi Zhlobin. Liturghia la această sărbătoare a fost condusă de preasfinţitul Ştefan.

Predica a fost rostită de clericul catedralei Sf. Petru şi Pavel, protoiereul Alexandr Lopushanky.

La finalul liturghiei, episcopul Ştefan s-a adresat “episcopilor” catolici cu cuvinte de mulţumire. Aceştia au condus delegaţia care au însoţit moaştele din Italia şi evident că au fost prezenţi în timpul liturghiei ortodoxe, contrar canoanelor ortodoxe. Preasfinţitul Ştefan a menţionat faptul că moaştele au o mare importanţă pentru noi toţi, şi îndeosebi pentru locuitorii oraşului Gomel, care a suferit enorm de pe urma catastrofei nucleare de la Cernobîl.

“În această zi, noi credem că prezenţa moaştelor Sf. M. Mc. Pantelimon în oraşul Gomel, e un dar de la Dumnezeu pentru noi toţi”, a remarcat episcopul.

Aducerea moaştelor de catolici în catedrala ortodoxă din or. Gomel a avut lor îndată după “eliberarea permisiunii” de către mitropolitul Pavel al Întregii Belorusii de a pomeni pe ereticii papistaşi la proscomedie.

Sursa: http://www.inform-relig.ru

Traducere: aparatorul.md

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *