Selectați pagina

Republica Moldova: Vaccin care pune în pericol viaţa copiilor

Republica Moldova: Vaccin care pune în pericol viaţa copiilor

spitalRepublica Moldova a beneficiat de 150 000 de doze de vaccinuri antigripale, în valoare de 13,5 milioane de lei. Donaţia vine din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Vicedirectorul Centrului Național de Medicină Preventivă, Nicolae Furtună, a declarat la o emisiune televizată că vaccinul de producţie chineză, primit de autorităţile moldoveneşti drept donaţie din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii le este contraindicat copiilor de pană la nouă ani.

Astfel, potrivit lui Furtună, în acest an copiii care nu au împlinit vârsta de 9 ani nu vor fi vaccinaţi împotriva gripei.

Mai mult, Nicolae Furtună a declarat că acest vaccin este periculos şi ar putea fi chiar letal pentru copiii care nu au împlinit vârsta de nouă ani, iar medicii din ţara noastră nu doresc să rişte vieţile micuţilor.

„De data asta, în sezonul gripal 2015-2016 pentru această categorie de populaţie vor fi mai importante măsurile nespecifice de profilaxie, adică evitarea locurilor aglomerate, a contactului cu persoanele bolnave”, a subliniat demnitarul.

Acesta a specificat că însuşi producătorul refuză să-şi asume responsabilitatea pentru vaccinarea copiilor de până la 9 ani.

Este de menţionat faptul că în acest an nici clinicile private nu dispun de vaccin antigripal.

Marţi, la Chişinău a început campania de vaccinare, iar în următoarele zile vaccinele vor ajunge şi în celelalte regiuni din Republica Moldova.

Vaccinul pentru imunizare împotriva gripei a fost oferit de Organizația Mondială a Sănătății. Republica Moldova a beneficiat de 150 000 de doze de vaccinuri, în valoare de 13,5 milioane de lei.

În 2015, în Republica Moldova s-au îmbolnăvit de gripă aproximativ 1500 de persoane, dintre care 21 au decedat.

Sursa: sputnik.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.