Selectați pagina

Republica Moldova, în Raportul Global privind Traficul de persoane: Proporţia bărbaţilor traficaţi în scop de muncă forţată aproape că s-a dublat

Republica Moldova, în Raportul Global privind Traficul de persoane: Proporţia bărbaţilor traficaţi în scop de muncă forţată aproape că s-a dublat

Proporţia bărbaţilor din Republica Mooldova traficaţi în scop de muncă forţată aproape că s-a dublat în numărul total de victime ale traficului de fiinţe umane. Constatarea se conţine în Raportul Global privind Traficul de persoane, elaborat de Oficiul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate, informează centrul internaţional „La Strada”.

În perioada ianuarie 2011-iulie 2015, 1086 de persoane originare din Republica au ajuns victime ale traficului. Dintre acestea, patru persoane au fost traficate în scop de prelevare de organe, 520 au fost exploatate sexual, în timp ce restul au fost impuşi să cerşească sau să muncească fără a fi plătiţi.

Astfel, dacă până în 2014, în Republica Moldova, aproximativ 70 la sută din totalul de victime ale traficului erau femei, în 2015-2016, fiecare a doua victimă a traficului de persoane, identificată de autorităţi, este un bărbat.

Potrivit aceleiaşi surse, ţările de origine ale victimelor traficului sunt statele cu cel mai mic Produs Intern Brut pe cap de locuitor. De obicei, victimele traficului din Republica Moldova sunt depistate în Federaţia Rusă, Emiratele Arabe Unite sau în ţările Europei de Vest. Potrivit aceleiaşi surse, în Republica Moldova, de obicei, copiii ajunşi să fie traficaţi sunt fetiţe.

În ceea ce priveşte Republica Moldova, există premise concludente ca în următorii ani „industria” traficului va prelua noi tendinţe. Astfel, consideră preşedinta „La Strada Moldova”, oricând există riscul ca fenomenul să scape de sub controlul autorităţilor statului, dacă acestea nu vor ajusta din timp abordările şi cadrul legal şi de reglementare în domeniu.

Sursa: jurnal.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.