Selectați pagina

Republica Moldova este dispusă să accepte refugiați

Republica Moldova este dispusă să accepte refugiați

musulmani islamistiRepublica Moldova este gata să primească refugiați. Despre aceasta a anunțat secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Interne, Mihail Beregoi, la a 67-a Sesiune a Comitetului Executiv al Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi

În alocuţiunea sa în cadrul şedinţei plenare, Mihail Beregoi a prezentat poziţia Republicii Moldova faţă de problema refugiaţilor în toată lumea şi a reafirmat ataşamentul ţării noastre de a promova drepturile omului, a depune toate eforturile în vederea consolidării sistemului național de azil, pentru ca fiecare persoană care solicită protecția Republicii Moldova să se bucure în deplină măsură de drepturile și libertățile sale fundamentale.

În cadrul Sesiunii, Beregoi a prezentat realizările şi progresele înregistrate de Republica Moldova pe parcursul ultimilor ani în domeniul azilului, apatridiei şi integrării străinilor.

Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, Filippo Grandi a mulţumit şi a apreciat acţiunile întreprinse şi progresele înregistrate de ţara noastră în vederea dezvoltării cadrului legal în domeniul azilului, apatridiei şi integrării străinilor.

Comitetul Executiv al UNHCR urmează să adopte planul de activitate al UNHCR pentru anul 2017, bugetul şi agenda de lucru pentru sesiunea a 68-a, ce va avea loc în luna octombrie 2017.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.