acord tehnic cu ueȘeful Inspectoratului General al Poliției, Ion Bodrug, într-o procedură solemnă a semnat din partea Republicii Moldova Acordul tehnic bilateral privind linia securizată, care permite schimbul securizat și direct de date și informații de uz polițienesc între Republica Moldova şi cele 28 de state membre ale UE, prin intermediul Europol.

Ion Bodrug a fost întâmpinat la Haga de directorul în exerciţiu al Europol, Rob Wainright, care a menţionat aportul considerabil adus de poliţia Republicii Moldova la consolidarea parteneriatului cu organele de drept din UE şi operaţiunile de succes încheiate cu participarea statelor membre şi a Republicii Moldova.

Rob Wainright a subliniat progresul şi reuşitele poliţiei moldovenești în combaterea criminalităţii transnaţionale prin prisma asigurării unui climat favorabil şi siguranţă regională.

Oficialii au discutat și despre interesul Europol de a intensifica relaţiile cu Republica Moldova pe filiera poliţienească şi trecerea cât mai curând posibil la faza operaţională de cooperare.

Europol şi Republica Moldova au comunicat disponiibilitatea de a semna Acordul către finele anului curent, la Chişinău.

Sursa: independent.md